Malatya'da FETÖ/PDY Operasyonu

Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenen, aralarında KHBGS personeli ile bir uzman jandarmanın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenen ve aralarında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği (KHBGS) personeli bir uzman jandarma personelinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle daha önce kamu görevlerinden ihraç edilen ve açıkta bulunanlarla örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları tespit edilenlere yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden 8 personelin yanı sıra bir uzman jandarma ve bir inşaat mühendisi gözaltına alındı.

Ayrıca, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca aranan 'FETÖ/PDY Planlı Operasyon firarisi' olduğu belirlenen bir kişi de yakalandı.
Kaynak: AA