Lise Öğrencisinden Yüz Güldüren Kampanya

Yangında evi hasar gören anneannesine yapılan yardımdan etkilenerek okulunda kampanya başlatan lise öğrencisi, ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.

Tekirdağ Yaşam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Samet Yıldız, yangında evi hasar gören anneannesine yapılan yardımlardan etkilenerek okulunda başlattığı kampanyayla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Lise dördüncü sınıf öğrencisi Yıldız, yangın nedeniyle anneannesinin evinin ve eşyaların kullanılamaz hale gelmesi üzerine yapılan yardımlardan etkilenerek ihtiyaç sahiplerine yönelik kampanya başlattı.

Kampanya sonucu toplanan eşyalar, Süleymanpaşa Belediyesinin Dost Eli Sosyal Yardım Mağazası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

- 'Herkes duyarlılık gösterdi'

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangından sonra anneannesine Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yardım edildiğini ve yardımların daha çok ihtiyaç sahibine ulaşması için kendisinin de bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

'Süleymanpaşa Belediyesinin Dost Eli Mağazası ile herkese ulaşılabiliyorsa benim de bu yardımlara bir katkım olabileceğini düşündüm.' diyen Yıldız, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşarak onların yüzünü güldürmek ve mutlu etmek için bu tür kampanyalara devam edeceğini kaydetti.

Yıldız, yardım kampanyasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

'Müdürüme ve öğretmenlerime danıştım ve yardım kampanyası başlattım. Bütün öğrencilere giderek yardım kampanyası hakkında duyuru yaptım. Eşya, kırtasiye malzemesi, kıyafet gibi yardım malzemeleri toplanılması için arkadaşları bilgilendirdim. Sağolsun herkes çok duyarlılık gösterdi ve çok sayıda eşya toplandı.'

Yıldız, eşyaların Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Mağazası ekiplerince alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.

Okul müdürü Hayal Uluengin de Yıldız'a destek olduklarını dile getirerek, 'Elimizde fazla olan kıyafet, eşya ne varsa işe yarayabileceğini söyledi bize. Bütün okulu kendisi organize ederek duyuruları yaptı. Çok kısa sürede de geri bildirimler aldık. Şu an onların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Öğrencim bunu yaptığı için çok mutlu ve bunu düzenli olarak yapmak istiyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA