Libya'daki Şiddet Olayları

Başkent Trablus'ta UMH güçleri ile silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri ve silahlı gruplar arasında aralıklı çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Trablus Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin bugün Büyük Endülüs ve Kurci mahallelerinde başlattıkları operasyonlar çerçevesinde aralıklı olarak çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin işlerini yapmasına engel olan, kanuna aykırı hareket eden gruplar kentten çıkarılıncaya kadar operasyonların devam edeceği ifade edildi.

Libya'da 17 Şubat 2011'deki devrimin ardından yaşanan siyasi istikrarsızlık ve karşıt gruplar arasındaki çatışmalar sonucu biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi), diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis ve rakip yönetim ortaya çıktı. 

17 Aralık 2015'te, Birleşmiş Milletlerin (BM) girişimleriyle Fas'ın Suheyrat kentinde varılan Libya siyasi anlaşması uyarınca Başkanlık Konseyi (BK) kuruldu.

BM Güvenlik Konseyi 2259 sayılı kararla BK'yı Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanıdı. BK başkanlığı görevine Fayiz es-Serrac getirildi.
Kaynak: AA