Kaya'dan Avrupa Ve Referandum Açıklaması

Hakkari il genelinde referandum çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Hakkari’nin Durankaya Beldesi illeri gelenlerinden Süleyman Kaya, Avrupa ülkesinin gelinlerine yönelik küstah saygısızlığa tepki gösterdi.

Kaya'dan Avrupa Ve Referandum Açıklaması
Hakkari’de sevilen ve sayılan simalarından Durankaya beldesi illeri gelenlerinden Süleyman Kaya, medeniyetin sembolü olarak kendini göstermeye çalışan ve her seferinde özgürlük, insan hakları, adalet diye çığırtkanlık yapan Avrupa, kendi menfaatine ters düşen bir hareket olunca söylediklerini unutan, barbar, küstah bir Avrupa’nın ortaya çıktığını söyledi.

Kendi vatandaşı ile bir araya gelmek isteyen bir siyasetçiyi, bir bakanı engelleyerek teamülleri yok sayan Avrupa’ya tepki gösteren Kaya, "Avrupa ne kadar barbar ve kaba olduğunu bir bayan siyasetçiye davranışıyla da ortaya koymuştur. Gelinimiz olan sayın Bakanımıza yapılan davranışı kınıyoruz" dedi.

İl genelinde başlatmış oldukları referandum çalışmalarına da değinen Kaya, 16 Nisan referandumun ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu bu vesile ile hatırlatmak isterim. Ülkesini seven, sahiplenen her insanın referandum da ’evet’ oyunu kullanması gerektiğini bilmesi gerekir. Değişecek olan sistemin sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için olmadığını, daha güçlü daha aktif bir Türkiye için gerekli olduğunun farkında olmalıyız. Şu soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Avrupa neden ülkemizde olacak referandumda taraf oluyor? Bizim ülkemizi Recep Tayyip Erdoğan’dan daha mı fazla düşünüyor? Benden, senden daha mı fazla düşünüyor? ’Hayır’ diyen vatandaşımın gelecek olan Başkanlık sisteminin bir kişi için değil 80 milyon insanın geleceği ve refahı için olduğunu bilmelidir. Geçmiş koalisyon hükümetlerinde ülkemizin ne kadar acı çektiğini, ülkemizin yıpratıldığını çok iyi biliyoruz. Yeni sistemde, değişen ve gelişen Türkiye’miz için elzem olduğunu bilmeliyiz. Bende başta Durankaya beldemiz olmak üzere il ve ilçelerde her evin kapısını çalarak referandumda ’evet’ oyu kullanılması için gerekli çalışmaları gece gündüz yapmaktayım. Daha güçlü daha aktif bir Türkiye için Hakkari halkının da elinden geleni yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA