Katil Zanlısı Kardeşlere Müebbet İstemi

Adana'da kendilerini dolandırdığını ileri sürdükleri arkadaşlarını öldürüp gömdükleri iddia edilen 2 kardeş hakkında müebbet hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı İddianamede, zanlıların boğazını sıktıkları maktulün nefes almadığını fark edince kalp masajı yaptıkları ancak ölünce korkarak gömdükleri belirtiliyor.

Adana'da kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri arkadaşlarını boğarak öldürüp toprağa gömdükleri iddia edilen 2 kardeş hakkında müebbet hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. Katil zanlısı kardeşlerin, boğdukları arkadaşlarını yaşatmak için kalp masajı yaptıkları da ortaya çıktı.

Yüreğir ilçesindeki Akdeniz Mahallesi'nde 17 Şubat'ta toprağa gömülü halde cesedi bulunan Gökhan Nas'ın (22) öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Nas'ı boğarak öldürüp gömdükleri iddia edilen Mehmet Sait Süslü (23) ve ağabeyi Halil Süslü (28) hakkında 'Kasten öldürme' suçundan iddianame hazırladı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

İddianamede sanıklardan Mehmet Sait ile öldürülen Gökhan Nas'ın çocukluk arkadaşları olduğu belirtilirken, Mehmet Sait ile ağabeyi Halil Süslü'nün çalışmak için Karabük'e gitmeye karar verdikleri Gökhan Nas'ın da 'Gitmeyin ben size daha çok para kazanacağımız bir iş ayarladım. Müteahhitleri dolandırıp paralarını yiyeceğiz.' diyerek ikna ettiği 2 kardeşin Adana'da kalmalarını sağladığı ifade edildi.

Nas'ın bir inşaat işi için tanıştıkları müteahhitten önce 4 bin, daha sonra da 2 bin 800 lira aldığı ancak 2 kardeşe 150'şer lira verdiği belirtilen iddianamede, Halil Süslü’nün bunun üzerine kardeşine, 'Gökhan bizi kandırıyor, bize oyun oynuyor, paranın çoğunu alıyor, bize az para veriyor, bu benim zoruma gidiyor.' dediği kaydedildi.

- İddianamede olay anına yer verildi

Bu arada, 17 Şubat'ta 2 kardeşin yanına gidip 2 bin lira istedikleri müteahhide Nas'ın 'Hayır verme, malzemeler takılsın o zaman verirsin.' dediği belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

'Gökhan Nas'ın müteahhitle yaptığı konuşma Mehmet Ali Süslü'nün zoruna gitti. Gökhan'a telefon açıp ağabeyi Halil Süslü'nün kaldığı inşaatta buluştular. Gökhan’ın kullandığı araçla Akdeniz Mahallesi eski kum ocağı karşısındaki gölete yakın yere gittiler. Halil Süslü, şoför koltuğunda oturan Gökhan'ın yanında Mehmet Sait ise şoförün arkasına oturdu. Halil Süslü, Gökhan'a 'Bu işten vazgeçmeliyiz, işin içinden çıkacak maddi ve manevi konumda değiliz.' dedi. Gökhan ise 'Biz bu işi buraya kadar getirdik, adamdan para aldık, bu saatten sonra geri dönüş olmaz. Dönmek isteyen bedelini gerektiği gibi öder.' dedi. Bu sözler üzerine Halil Süslü sinirlenip Gökhan'a tokat attı. Mehmet Sait ise Gökhan'ı göğsünden tutup ağabeyine karşılık vermesini engelledi. Halil, tokat ve yumrukla Gökhan'ı döverken Mehmet Sait de boğazını sıktı. Bir süre sonra Gökhan'ın nefes alamadığını fark ettiler. Halil, kardeşinin ellerini Gökhan'ın boğazından ayırdı. Daha sonra arka koltuğa yatırdıkları Gökhan’ın göğsüne kalp masajı yaptılar. Çabaları sonuç vermeyince, telaşlanıp, korkarak ne yapacaklarını düşünerek bir süre beklediler. Daha sonra, Gökhan'ı araçtan çıkartıp olay yerinde bulunan molozların oraya sürükleyip daha önceden açılmış çukurun içine koyup üzerine moloz ve topraklarla kapattılar. Gökhan'ın üzerinden çıkan kredi kartları, kimlik, cep telefonu, fatura ve fişleri de yaktılar. Gökhan'ın aracı ile Ali Hocalı Mahallesi'ne gidip aracı yakmayı düşündüler. Vazgeçip Güneşli Mahallesi'ne geldiler. Aracın ihbar edilmesi üzerine Mehmet Sait Süslü’nün yakalanmasıyla olay aydınlandı.'

Adana'da şubat ayında ortak iş yaptıkları kişiyi kendilerine az para verdiği gerekçesiyle öldürüp gömdüğü iddia edilen iki kardeş gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
Kaynak: AA