Katar Emiri'nin Annesi Şeyha Moza Tunus'ta

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, Silatech Kurumunun Başkanı Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza'yı kabul etti Silatech, 2020 yılına kadar Tunus'un da içinde bulunduğu Arap dünyasında 1 milyondan fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Kaid es-Sibsi, Katar Emiri Şeyh Temim'in annesi ve eğitim, bilim ve toplumsal kalkınma kurumu Silatech'in Yönetim Kurulu Başkanı Şeyha Moza bint Nasır'ı Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakanlığın daveti üzerine ülkeye gelen Şeyha Moza, görüşmede, Cumhurbaşkanı Sibsi'ye Tunus'ta gençlere yönelik yürüttükleri projelerin sonuçlarından memnun kaldığını iletti.

Şeyha Moza, Silatech'in, 2020 yılına kadar Tunus'un da içinde bulunduğu Arap dünyasında 1 milyondan fazla kişiye istihdam sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Tunuslu gençlerin ülkenin ekonomik kalkınmasına katılımda güçlü bir unsur olduğunun dile getirildiği görüşmede Şeyha Moza, Silatech olarak, Tunus gençlerine yönelik istihdam projelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Sibsi de Silatech'in yürüttüğü çalışmaların Tunus hükümeti tarafından gençlere sağlanan küçük ve orta ölçekli projelere krediler sağlama gayretlerinin özünü oluşturduğuna dikkati çekti.

Şeyha Moza Tunus ziyareti öncesinde Sudan'da insani yardımlar alanında 5 anlaşma imzalamıştı.

Katar'da 2008'de kurulan Silatech, 16 Arap ülkesinde 300 bin gence eğitim ve finansman imkanları sunuyor.

Uluslararası ve bölgesel 150 katılımcısı olan kurumun, 2016 yılına dek 237 milyon dolarlık harcama yaptığı belirtiliyor.
Kaynak: AA