Katar'dan Libya Halkı Ve Ulusal Mutabakat Hükümetine Destek

Katar Emiri Şeyh Temim: 'Kardeş Libya halkına ve kanun devleti ile kurumların inşa edilmesinde UMH'ye verdiğimiz desteği yineliyoruz'.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, ülkesinin kardeş Libya halkına ve Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) verdiği desteği yineledi.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Şeyh Temim, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhili'yi Doha'daki Emirlik Divanı'nda kabul etti.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve bunların geliştirilmesi yollarının yanı sıra Libya'daki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Suveyhili, Katar Emiri'nin farklı alanlarda Libya halkına sağladığı daimi destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Katar Emiri Şeyh Temim ise görüşmede, 'Kardeş Libya halkına ve kanun devleti ile kurumların inşa edilmesinde UMH'ye verdiğimiz desteği yineliyoruz.' ifadesini kullandı.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Suveyhili'nin, geçen pazar günü başlayan iki günlük Katar ziyareti kapsamında Başbakan ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani, Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldiği bildirildi.
Kaynak: AA