Kapadokya'da Sıcak Hava Balonlarının Sert İnişi

Nevşehir'de sıcak hava balonlarının rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sonucu yaralanan 49 turistten 39'u taburcu edildi KAPTİD Başkanı Dinler: 'Meteorolojik şartlar bu sabah uygundu ve 58 balon havalandı ancak meteorolojide öngörülemeyen milyonda bir olan ani hava değişikliği gerçekleşti. Bazı balonlarımız sert iniş yaptı. Bu sebeple yaralanmalar meydana geldi'

Nevşehir'in Göreme beldesinden sabah saatlerinde havalanan sıcak hava balonlarının aniden hızını artıran rüzgar nedeniyle sert iniş yapması sonucu yaralanan turistlerden 39'u taburcu edildi.

Olay sonrası sabah saatlerinde kentteki hastanelerde tedavi altına alınan turistlerden 39'u taburcu edildi, vücutlarındaki kırıklar nedeniyle 10'u ise müşahede altında tutuluyor.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki uçuşların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) kontrolünde gerçekleştirildiğini belirtti.

Sabah saatlerinde hava şartlarının normal seviyede olduğunu dile getiren Dinler, ancak milyonda bir ihtimal olan ani hava değişikliği ile karşılaşıldığını aktardı.

Dinler, 'Kapadokya, dünyanın sıcak hava balon başkenti. En çok uçuş bölgemizde gerçekleşiyor. Balon uçuşları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kontrolünde yapılıyor. Hava şartlarındaki dalgalanmalara göre firmalar bilgilendiriliyor. Meteorolojik şartlar bu sabah uygundu ve 58 balon havalandı ancak meteorolojide öngörülemeyen milyonda bir olan ani hava değişikliği gerçekleşti. Bazı balonlarımız sert iniş yaptı. Bu sebeple yaralanmalar meydana geldi.' dedi.

Kapadokya bölgesinde peribacaları üzerinde uçuş gerçekleştiren 5 sıcak hava balonunun sert inişi nedeniyle çoğu yabancı 49 turist yaralanmış, yaralılar kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı.
Kaynak: AA