'İnsanlık İçin İyiliği Ve Umudu Temsil Edebiliriz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Bu toprakların potansiyelini iyi kullanabilirsek, insanlık için iyiliği ve umudu temsil edebiliriz" dedi.

'İnsanlık İçin İyiliği Ve Umudu Temsil Edebiliriz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’nin önde gelen işkadınları, kadın sanatçı ve sporcularını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Çok sayıda tanınmış ismin katıldığı programda bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin medar-ı iftiharı işkadınlarını, bu toprakların ruhunu yücelten sanatçıları, bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıran başarılı sporcuları misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünyadaki değişimin en önemli dinamiklerinden birisinin, kadın potansiyelini değerlendirebilmek olduğunu belirten Emine Erdoğan, “Kadınların gücünü devreye sokabilen toplumlar ilerleyecek, diğerleri gelecek liginden düşecektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gerek doğal kaynakları, gerekse sosyal sermayesiyle 21. yüzyılın en parlak yıldızlarından biri olacağını kaydeden Erdoğan, “İçinde bulunduğumuz yoğun küresel kuşatmanın mahiyeti de bunu gösteriyor” dedi.

Emine Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Dünyada olup bitenleri, kendi değer yargılarımızla yorumlama özgüvenine sahip olduğumuz sürece, ülkemiz aleyhindeki tüm arzular boşa çıkacaktır. İslamofobi’nin bu derece yükseldiği, Ortadoğu’da şiddetin dinle özdeşleştirildiği bir ortamda, Türkiye’ye büyük sorumluluklar düşüyor.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve Türk vatandaşlarına Hollanda’da yapılan muameleye de değinen Erdoğan, “Uluslararası teamüllere aykırı bu tavır, Avrupa değerlerinin hem insani, hem de diplomatik açıdan intiharı olarak değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.



"İNSANLIK İÇİN İYİLİĞİ VE UMUDU TEMSİL EDEBİLİRİZ"

“İş kadınlarımızın, sanatçı ve sporcularımızın, küresel reçeteler üretecek kadar zengin birikime sahip olduğunu biliyor ve bu güce inanıyorum” diyen Erdoğan, “Bu toprakların potansiyelini iyi kullanabilirsek, insanlık için iyiliği ve umudu temsil edebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Türkiye’nin güçlü olması için dayanışmanın gereğine vurgu yaptı.

16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Türkiye’yi vesayetlerden arındıracak sivil bir sistem teklifi ile karşı karşıyayız. 93 yılda, 65 hükümetin kurulduğu bu sistemin yapısal sorunlarının tamiri, eminim hepinizin arzusudur. Son 15 yılda, Türkiye bu sistem içinde, her daim tehdit altında biraz olsun ilerlemiş ve gelişmişse, bu, güçlü bir liderlikle mümkün olmuştur. Şimdi bu yeni sistem teklifi, istikrarı, liderlerin gücüne değil, denetim mekanizmaları olan bir sisteme bağlıyor.”

"MİLLETİMİZİN EN DOĞRU KARARI VERECEĞİNE İNANIYORUM"

Toplumda, yeni sistemin, düşük ihtimalli kötü senaryolarına yoğunlaşmaktan, sunduğu fırsatların gözardı edildiğini ifade eden Erdoğan, “Bu teklif, mevcut sistemde fazlasıyla olan riskleri bertaraf etmek için, bir fırsat olarak karşımızda duruyor. Ben milletimizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılına, güçlü bir Türkiye olarak erişeceğimizden kuşku duymuyorum.’ dedi.

İdeolojik saplantıların kıskacından kurtularak, Türkiye’nin geleceği adına rasyonel kararlar alabilirsek, hikayemizi en güzel şekilde tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından, davetliler arasında bulunan ünlü besteci-piyanist Anjelika Akbar, kısa bir piyano dinletisi sundu.

Öte yandan yemeğe, Emine Kamışlı Sabancı, Evrim Aras, BarühüdaTanrıkorur, Hülya Koçyiğit, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Esra Bilgiç, Nurten Sancak, Meltem Demirören Oktay, Semahat Arsel, Oya Eczacıbaşı, Perihan Savaş, Nilüfer Bulut, Neslihan Demir Güler, Ayşe Begüm Onbaşı, Müge Öz, Demet Sabancı Çetindoğan, Lale Cander, Reyhan Demirören, Sema Güral Sürmeli, Özlem Denizmen, MelihatGülses, Hande Yener, Çiğdem Simavi, Vuslat Doğan Sabancı, Didem Ciner, Revha Demirören, Ayfer Toprak, Ayşe Cevahir, Nebahat Kutmangil, Hediye Güral Gür, Leyla Alaton, Dilek Şahsuvaroğlu, Berrin Zorlu, Füsun Barutçugil, Muazzez Ersoy, Bedia Akartürk, Müjde Doenyas, Esin Güral Argat, Sevim Güral, Fatma Oya Özdebirin, Berrin Tatlıcı Güneş, Semra Ağaoğlu, Sena Ağaoğlu Kırcal, Hilal Kazan, Anjelika Akbar, Burcu Güven, Semra Hasan Yavuz, Ayşe Ege, Ece Ege, Banu Küçükel, Dilek Hanif, Esin Yağmurdereli, Hazal Subaşı, Şirin Pancaroğlu, Gülçin Anmaç, Gülsüm Azeri, Gülşah Alkoçlar, Neşe Boysanoğlu, Nevin Gür, Nükhet Ezberci, Selma Türkeş, Şeyda Tosyalı, Yasemin Pirinçcioğlu, Nüshet Taviloğlu, Zeynep Fadıllıoğlu, Esra Şimşek, Ayşen Zeybekci, M.Belma Satır ve daha birçok işkadını, sanatçı ve sporcu katıldı.

(Pelin Üzek / İHA)
Kaynak: İHA