İncirliova'da Çilek Hasadı Başladı

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, çilek seralarında ilk hasadın başladığını, kilosu 8 liradan alınan ürünün üreticiyi sevindirdiğini bildirdi.

Ziraat Odası Başkanı Kaykı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Rusya'yla yaşanan sorunun ardından olumsuz bir sezon geçirdiklerini, bu yıl umutlu olduklarını söyledi.

İlçede 600 dekarlık bir alanda çilek üretiminin yapıldığını belirten Kaykı, 'Geçen yıl Rusya krizinden dolayı çileğimiz tarlada kaldı. Alıcının isteği doğrultusunda malımız kalmasın diye onun önerdiği fiyatla vermek zorunda kaldık.Tabi bu yıl ihracatımız var. Çiftçimiz şu an çok memnun Allah'a şükür fiyatlar iyi.' ifadelerini kullandı.

Yılda yaklaşık 2 bin ton üretimin olduğuna dikkat çeken Kaykı, 'Çilek çok zahmetli ve maliyetli bir iş, para etmeyince çiftçi parasını alamayınca bu üretim yavaş yavaş bitme noktasına gelir. Şu an mevsimin ilk meyvesi bu gün burada kilosu 8 liraya satılıyor. Ekonomiye iyi bir girdisi var.' diye konuştu.

Çilek üreticilerden Gülbahar Çelik ise, 10 yıldır bu işi yaptığını belirterek, geçen yıl çilekte zarar ettiklerini, bu yılki fiyatlardan dolayı sevinçli olduklarını, Rusya'ya ihracatın açılmasıyla birlikte işlerinin daha da iyi olacağını kaydetti.

Kaynak: AA