HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Açıklaması

'Hollanda'da yaşanan olayları diplomatik nezaketsizlik olarak ifade etmek çok hafif kalacaktır. Bu apaçık siyasi düşmanlıktır'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Hollanda'da yaşanan olayları diplomatik nezaketsizlik olarak ifade etmenin çok hafif kalacağını, bunun apaçık siyasi düşmanlık olduğunu bildirdi.

Yavuz, partisinin Gümüşhane İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Hollanda ve Almanya ile başlayan, daha sonra Avrupa'nın geneline yayılan Türkiye'deki siyaset kurumuna ve siyaset kurumunu da aşarak devlete, memlekete yönelik bir saldırı boyutunu kazanmış olan son eylemleri HÜDA-PAR olarak şiddetle kınadıklarını, bunu kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Hollanda'da yaşanan olayları diplomatik nezaketsizlik olarak ifade etmenin çok hafif kalacağını, bunun apaçık siyasi düşmanlık olduğunu anlatan Yavuz, 'Bir ülkenin ya da iki ülkenin almış olduğu bir karar değil. Bu organize bir eylem haline geldi. Avrupa ülkeleri bu konuda neredeyse birleştiler, konsensüs sağlandı. Biz bu meseleyi partinin meselesi olarak değil, partiler üstü bir mesele olarak algılanıp bu memlekette yaşayan herkesin mutlaka tepki göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.' diye konuştu.

Yavuz, HÜDA PAR olarak siyasi düşmanlığı, diplomatik terbiyesizliği şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Türkiye'nin 250 yıla yaklaşan batı ve Avrupa serüvenini sonlandırması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler iki asrı aşan bir süre içerisinde batı sevdasından vazgeçmeli, kendi ana gerçeğimiz olan doğu coğrafyasına, İslam coğrafyasına yönümüzü çevirmeliyiz. Yani Türkiye yönünü batıya çevirmekten vazgeçmeli, yönünü, kıblesini tekrar Kabe'ye, İslam coğrafyasına çevirmelidir. Şu içinde bulunduğumuz durumun bunu gerektirdiği kanaatini taşıyoruz. Çünkü herhangi bir olay münasebetiyle Avrupa Birliği ülkeleri veya batı diye tanımlamış olduğumuz ülkelerin ortaya koyduğu anlayış artık yenilir yutulur olacak boyuttan çıkmıştır. Bunu bir düşmanlık olarak görüyoruz ve bunun gereği olarak, Türkiye'nin bir devlet politikası olarak, Avrupa'dan yönünü çevirip, İslam coğrafyasına yönünü çevirmesinin artık zaruret haline geldiğini düşünüyoruz.'

Türkiye'nin 16 Nisan'da referanduma gideceğini anımsatan Yavuz, 'Belki de şu son Avrupa'da yaşanan meseleleri bundan bağımsız olarak ele almamak gerekiyor. Çünkü son dönemlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle bazı Avrupa ülkelerine yönelik, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere batıya yönelik geliştirmiş olduğu eleştirilerin batı tarafından ciddi anlamda rahatsızlıkla karşılandığını görüyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA