Hüda-Par'dan Avrupa'ya Tepki

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa ülkelerine tepki göstererek, “Türkiye’nin, hükümetin veya cumhurbaşkanının şahsında İslam’a tepki koyuyorlar" dedi

Hüda-Par'dan Avrupa'ya Tepki
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Siirt İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Türk bakan ve bürokratların başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleri tarafından engellenmesine tepki gösteren Yapıcıoğlu, Avrupa ülkelerinin son dönemde artan ırkçı söylemleriyle gerçek maskesinin düştüğünü belirtti.

Yapıcıoğlu, "Onlar belki Türkiye, hükümet veya cumhurbaşkanının şahsında İslam’a bir tepki koyuyorlar. Onların yaptığı bir İslam karşıtlığıdır. Özellikle Hollanda da 2 gün sonra bir seçim yapılacak. Seçimlere gidecek partilerden biri aşırı sağcı ırkçı bir parti var. Onun Genel Başkanı Geert Wilders’in sosyal medya sayfasını bakarsanız aslında çok şey ifade ediyor. Seçim kampanyasında sıklıkla ’stop the Islam’ yani ’İslam’ı durdurun’ diyor" dedi.



“Misliyle karşılık verilmeli”

Avrupa ülkelerine bir medeniyet dersi verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Hollanda’nın bu yaptığı belki diplomasi tarihinde bir benzerine rastlamadığımız bir harekettir. Daha önce diplomatlar hakkında, yani istenmeyen kişi olarak diplomatların sınır dışı edildiğine tanık olmuştur. Ama bir bakanın sınır dışı edilmesi, Dışişleri Bakanının uçağına iniş izni verilmemesi ve bunu güvenlik gerekçesiyle olduğunun söylenmesi, zannedersem diplomasi tarihinde bir ilktir. Varsa bir örneği ben bilmiyorum. Karşılığının misliyle verilmesi en tabi bir şeydir ve olması gerekendir" diye konuştu.

Kaynak: İHA