Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane, Vali Çelik'i Ziyaret Etti

Eskişehir’i daha yakından tanımak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ve beraberindeki heyet, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane, Vali Çelik'i Ziyaret Etti
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, Türkiye Cumhuriyeti ve Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin daha çok gelişmesi için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi.

İki ülke arasında gelişen ticari ve sanayi ilişkilerine de değinen Vali Çelik, “Eskişehir, gelişen sanayisi, kaliteli eğitim düzeyi ve turizmi ile tanınırlığını sürdürmektedir. Görülmesi gereken bir il olan Eskişehir’in artan sanayisi birlikte dış ticaret hacmi de giderek büyümektedir” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’in iki üniversitesi olduğunu hatırlatan Vali Çelik, “İki üniversitemizde, uluslararası toplumlardan gelen öğrencilerimiz var. Bu kapsamda, Güney Afrika’dan gelen öğrencilerimizi de ilimizde ağırlıyoruz. İlimiz yaşanılabilir şehirler arasında her zaman üst sıralarda yer almaktadır. Ticari anlamda ise Eskişehirli sanayicilerimiz, uluslararası ilişkilerin daha çok gelişmesi için bir hayli heyecan duymaktadır. Bu manada, Güney Afrika’dan gelecek sanayici ve iş adamlarını Eskişehir’e bekliyoruz” diye konuştu.

Diplomatik ilişkilerin yanı sıra insani ilişkilere daha çok önem verdiklerini belirten Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane de, Eskişehir’de daha çok Güney Afrikalı öğrencinin eğitim görmesini istediklerini kaydetti.

Eğitim alanında Eskişehir’in çok iyi durumda olduğunu bildiren Büyükelçi Malefane, çok yakında Güney Afrika’dan gelecek olan iş adamlarının Eskişehir’i ziyaret edeceğini söyledi.



İki ülke arasında yaşanan iyi ilişkilere değinen Büyükelçi Malefane, “Ülkeler bazında yaşanacak olan üst düzey gelişmeler aslında yaptığımız bu tür ziyaretlerle de anlam kazanıyor. Beraber yürüteceğimiz çalışmalar, geleceğe dönük yapacağımız yatırımlara ışık tutuyor. Eskişehir’e ilk gelişim fakat son olmayacak. Sık sık gelmeye çalışacağım. Bizim delegasyonlarımız için Eskişehir, çok güzel bir yer” diye belirtti.

Ziyareti kabulden dolayı duyduğu memnuniyeti Vali Çelik’e ileten Büyükelçi Malefane, günün anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı.
Kaynak: İHA