Görevlendirme Yapılan Belediyeler Parkları Yeniliyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, kentteki parkları yenileme çalışmalarına başladı Belediye Başkan Vekili Taşkın: 'Bugün itibariyle mevcut 15 parkımızda yenileme çalışmasını başlattık' 'Kızlar Tepesi'nin hemen devamında Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde benzeri bulunmayan Çocuk Dünyası Parkı yapıyoruz'.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince ildeki parkları yenileniyor.

Kanun hükmünde kararname kapsamında Siirt Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla vatandaşları hakkettikleri belediye hizmetlerine kavuşturmak için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Siirt Belediyesi ile 'kardeş belediye' olan Şahinbey Belediyesinin desteğiyle yenileme çalışmaları yapılan park ile bahçelere ekipman ve oyun konsolları yerleştiriliyor.

Mesire alanı, park ve sosyal alan olarak kullanılan Kızlar Tepesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Taşkın, kaliteli hizmet sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Siirt'in çehresini değiştirecek projeler hazırlandıklarını ve bunun ilk adımını 15 parkı yenilemeyle başladıklarını dile getiren Taşkın, şunları belirtti:

'Yaklaşık 3 aydır parklarımız ile ilgili üzerinde çalıştığımız konuda ciddi bir mesafe aldık. Bugün itibariyle mevcut 15 parkımızda yenileme çalışmasını başlattık. Bütün parklarımıza yetecek oyun grupları bize teslim edildi. Parklarımızı yenileyerek 1 ay içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalara 3 ekip halinde 3 farklı noktadan başlıyoruz. Kızlar Tepesi yakınında Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde benzeri bulunmayan Çocuk Dünyası Parkı yapıyoruz.'

Taşkın, 8,5 dönüm arazi üzerinde kurulacak parkı iki alana böldüklerine aktararak, 'Parkın bir tarafı tamamen oyun grupları, diğer tarafında ise masal kahramanları yer alacak. Parkımızda gençlerimiz için halı saha, basketbol sahası, soyunma odaları, yeşil alan, kafeteryalardan oluşan bir park kuruyoruz.' ifadelerini kullandı.

Taşkın, kendilerine teknik ve maddi destek veren Gaziantep Şahinbey Belediyesine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA