Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

'Hollanda'da Geert Wilders diye bir adam var. Bu adam ırkçı, bildiğiniz ırkçı. Bu adam insanlar arasında dinine ve inancına göre ayrım yapıyor ve diyor ki (İnsanlar bir arada yaşayamaz, ülkemizi terk edin)' 'Ne diyorlar, 'yarın seçim var.' Batsın sizin seçiminiz. İnsan hakkına, insanoğluna yakışmayacak bu hareketleri yaparken seçimi düşünüyorsanız, siz zaten o seçimi kaybetmişiniz, o seçim bitti. Çünkü siz insanlık onurunu ayaklar altına aldınız' 'Siz önce aynaya bakın. Sabah aynaya baktığında ne görüyorsun, önce ona bak. Irkçılığa teslim oldun. Bir de utanmadan çıkıp bize ders vermeye kalkıyorsunuz'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Hollanda'da Geert Wilders diye bir adam var. Bu adam ırkçı. bildiğiniz ırkçı. Bu adam insanlar arasında dinine ve inancına göre ayrım yapıyor ve diyor ki (İnsanlar bir arada yaşayamaz, ülkemizi terk edin.)' dedi.

Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanlığınca parti binası önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, son zamanlarda Avrupa'da farklı şeyler olduğunu bildirdi.

Hollanda'nın diplomatik ilişkiler, ev sahipliği ve insanlığa sığmayacak çirkin davranışla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını Türk konsolosluğuna sokmadığını hatırlatan Kılıç, 'Maalesef tüm uluslararası anlaşmaları tanımadılar. Bizim konsolosluk görevlilerimizi gözaltına almaya çalıştılar. Türk vatandaşlarına atlarla, köpeklerle saldırdılar. Hollanda'da Geert Wilders diye bir adam var. Bu adam ırkçı, bildiğiniz ırkçı. Bu adam insanlar arasında dinine ve inancına göre ayrım yapıyor ve diyor ki (İnsanlar bir arada yaşayamaz, ülkemizi terk edin.)' ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, Hollanda hükümetinde başbakan olduğunu iddia eden kişinin de Wilders'in yolunda gittiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

'Korku ne biliyor musunuz? Ne diyorlar, 'yarın seçim var'. Batsın sizin seçiminiz. İnsan hakkına, insanoğluna yakışmayacak bu hareketleri yaparken seçimi düşünüyorsanız, siz zaten o seçimi kaybetmişiniz, o seçim bitti. Çünkü siz insanlık onurunu ayaklar altına aldınız. Sonra ne diyorlar, 'Türkiye'de şöyle işler var, böyle işler var.' Siz önce aynaya bakın. Sabah aynaya baktığında ne görüyorsun, önce ona bak. Irkçılığa teslim oldun. Bir de utanmadan çıkıp bize ders vermeye kalkıyorsunuz. Burada başka bir şey var. Çıkıp da FETÖ'nün teröristleri konuşacağı zaman onlara diyorsunuz ki 'konuş.' Bu millet teröristlere yardım yataklık yapanları affetmez. Gereken cevabı verdi, yine verecek.'

- 'Evine git kapıyı kitle kininle baş başa otur'

Hollanda'nın kendi içinde seçim kampanyası yapanların orada Türk vatandaşlarının da yaşadığını unuttuğuna değinen Kılıç, orada Türk vatandaşlarının da oy kullanacağını anımsattı.

Kılıç, Hollanda'da yaşayan her bir Türk vatandaşının hakları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Onun için şunu unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıradan bir devlet değildir. Lale benzetmesi yapmış Dışişleri Bakanı. Demiş ki 'laleleri gönderelim.' Haddini bil. O lalelerin nereden geldiğine iyi bak. Senin daha hiçbir şeyin yok iken biz bir cihana hükmediyorduk. Tepkimizi en demokratik şekilde göstermeyi biliriz. Sizden de korkacak değiliz. İstersen köpeklerinle gel, istersen atlarınla gel. Bizim milletimizin gönlünde ezan var ezan, inanç var ve insan sevgisi var. O insanlıktan nasibini almamış Geert Wilders'e iki çift sözüm var. Evine git kapıyı kitle kininle baş başa otur. Bu dünyada senin söyleyecek lafın yok. Hollanda'da benim vatandaşlarım o ülkenin kalkınması için ter döküyor. Sizi tarih yargılayacak. Bakalım nasıl hesap vereceksiniz. Geçmişte de veremediniz, gelecekte de veremeyeceksiniz.'

Kaynak: AA