Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Girişimcilik Haftası Programı”nda KOSGEB’ten sertifika almaya hak kazanan girişimcilere sertifikalarını takdim etti.

Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Üsküdar Belediyesi, girişimcilik ve istihdamı destelemek amacıyla Girişimcilik Haftası kapsamında “Girişimcilik Haftası Programı” düzenledi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, KOSGEB uzmanı Selim Serkan Ercan ve çok sayıda girişimci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak Girişimcilik Haftası vesilesiyle sizlerle bir araya gelmek istedik. Biz 2014 Mart Ayında yapılan yerel seçimlerle göreve geldikten sonra 6 ay gibi bir süre içerisinde bizlere sürekli iş başvuruları oldu. Bizler de belediye olarak bu ihtiyaca karşılık vermek için Üsküdar İstihdam Merkezi’ni (ÜSİM) kurduk. Beş yılda beş bin genci işe yerleştirme hedefiyle yola çıktık. Üsküdarlı ve Üsküdar’a komşu olan ilçelerdeki işverenlerle bir araya geldik ve bu konuda gerekli desteği almak için anlaşmalar yaptık. Aradan geçen üç yıl içerisinden ÜSİM’e 43 bin kişi müracaat etti. Sadece Üsküdar’dan değil İstanbul’un değişik yerlerinden hatta Türkiye’nin farklı bölgelerinden başvurular oldu. Bunların içerisinde yedi bin beş yüz genci ÜSİM aracılığıyla istihdam ettirdik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor, inşallah diğer iş arayan vatandaşlarımızı da yardımcı olacağız. Ben KOSGEB’den sertifika almaya hak kazanan herkesi tebrik ediyorum. Verilen gayretlerin, emeklerin sonu mutlaka başarıdır. Çalışmadan çabalamadan bir şey elde etmek mümkün değildir. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak KOSGEB’i desteklemeye devam edeceğiz. Yeter ki bir gencimiz daha girişimci olsun, bizim derdimiz bu. Bizim bütün bu çalışmalarımız toplumun huzuruna katkı sağlamak için” ifadelerini kullandı.

KOSGEB uzmanı Selim Serkan Ercan, KOSGEB destek programı hakkında katılımcılara bilgi verdi ve gelen soruları yanıtladı.

Üsküdar’ın sembol isimlerinden biri hâline gelen ve yaptığı tatlıları satarak girişimcilik örneği sergileyen eski kabadayı Çakır Ahmet, kabadayılıktan tatlıcılığına uzanan hikâyesini programa katılan girişimcilere anlattı. ArdındanBorusan Manheim Genel MüdürüZafer Terzioğlu veMene Health Group Yönetim Kurulu Başkanı Şule Mene yaşadıkları zorluklara rağmen elde ettikleri başarıları anlattılar.

Programın sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, KOSGEB’ten sertifika almaya hak kazanan girişimcilere sertifikalarını dağıttı.

Kaynak: İHA