FETÖ/PDY Sanıklarına Özel Duruşma Salonu

Yalova'da FETÖ/PDY davaları için Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde hazırlanan duruşma salonu tamamlandı İl Cumhuriyet Başsavcısı Özgür: 'Bundan sonra uzunca bir süre FETÖ, adliyenin yargılama alanında. Şimdiye kadar savcılıktaydı. Mahkeme aşamasına geldi çoğu dosya'

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında yargılanacaklar için Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde duruşma salonu hazırlatıldı.

Enstitüdeki duruşma salonu İl Cumhuriyet Başavcısı Yıldırım Özgür tarafından basına tanıtıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür, bugüne kadar kentte FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 498 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Yalova'da 185 tutuklunun yanı sıra 16 kişinin gözaltında bulunduğu hatırlatan Özgür, Yalova Hava Meydan Komutanlığındaki askerlerin yargılanmasının, eylemlerin gerçekleştiği İstanbul'da yapılacağını kaydetti.

Duruşma süresinin savunmalara göre değişebileceğini dile getiren Özgür, şöyle konuştu:

'İlk duruşma 10-15 gün süresinde tamamlanacak. Bu dava sanık sayısının yüksek olması ve ana dosya olması nedeniyle gündeme geldi. Adliyede FETÖ'ye yönelik, 1-2 kişilik davalarımız devam ediyor. Bundan sonra uzunca bir süre FETÖ, adliyenin yargılama alanında. Şimdiye kadar savcılıktaydı. Mahkeme aşamasına geldi çoğu dosya.'

Duruşmada, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadelerin alınacağını aktaran Özgür, 'Yani klasik mahkemelerdeki 'Yaz kızım' olayı artık yok. Her şey kayıt altına alınıyor. Ses ve görüntülü kayıt var. Katipler duruşma sonrasında yazmaya başlayacak. Bu da bize önemli bir zaman kazandıracak.' dedi.

Bu arada, FETÖ'nün Yalova ana dosyasındaki soruşturmanın 15 Temmuz öncesine dayandığı, duruşmasının 21 Mart Salı günü saat 10.00'da görülmeye başlanacağı bildirildi.

Kentte FETÖ/PDY davası kapsamında yargılanacak sanıklar hakkında 5 ila 22,5 yıl hapis cezaları isteniyor.
Kaynak: AA