FETÖ'nün Serinhisar Yapılanması Davası Başladı

Soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 26 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 26 sanığın yargılanmasına başladı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava için Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde bir salon duruşma salonuna dönüştürüldü.

Davanın ilk duruşmasına bazı sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitinin ardından iddianamenin özetini okudu, sanıkların savunmalarını aldı.

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Çolak, tutuklu bulunduğu süre içerisinde annesini kaybettiğini belirterek, 'Milletin üzerine silahla ateş eden, yüce Meclisi bombalayan terör örgütü üyesi olmak annemin kaybından daha üzüntü verici.' dedi.

Tutuksuz sanıklardan Hasan Y, Serinhisar'da marangozluk yaptığını, örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığını savunarak suçlamaları reddetti.

Tutuksuz sanıklardan Zühre T, örgütün toplantılarına katıldığını ancak hiçbir faaliyetinde bulunmadığını, himmet ya da yardımda bulunmadığını öne sürdü.

Tutuksuz sanıklardan İbrahim Ş, evinde bulunan 1 dolarla ilgili olarak, oğlunun nişanında oynayanlara atmak için 40 dolar aldığını, bir kısmını eşine verdiğini, bulunan doların bunlardan kalan olduğunu öne sürdü.

İddia makamı tarafından 'SEGİAD'dan niçin 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ ile nasıl bir bağ vardı da ayrıldınız?' sorusuna tutuksuz sanık, 'Cemaatle ilintilendirildiği için rahatsız olduğumuzdan ayrıldık.' dedi. 2010'dan sonra yöneticisi olduğu derneğin faaliyetlerine katılmadığını, toplantılarına iştirak etmediğini söyleyen sanık, savcının, 'niçin dernekten 2010'da ayrılmayıp 17-25 Aralık'ı beklediğini' sorması üzerine, 'Derneğin en az yarısı FETÖ ile ilintili olduğu için.' dedi. Savcının 'Kim onlar demesi üzerine dışarıdan öyle söyleniyordu.' şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme başkanı, 'Her cümlenizde değişik ifade veriyorsunuz. Hangisini yazacağım bunların.' diye konuştu.

Derneğin futbol turnuvası düzenlemesi sorulan sanık, 'Genç iş adamaları olarak derneğin faaliyetlerinden birisi de futbol turnuvası düzenlemek.' şeklinde savunma yaptı.

Tutuklu sanık Kemal Terzi'ye savcı, derneğin halı saha maçından başka bir şey yapmadığını ifade ederek derneğin bunun için mi kurulduğunu sorması üzerine başka bir iş olmadığından turnuva düzenlediğini kaydetti.

FETÖ/PDY'nin Serinhisar yapılanmasına ilişkin terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olduğu anlaşılan Serinhisar Esnaf ve Genç İşadamları Derneği ve Işık Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Vakfına ait yurtlarla ilgili yapılan soruşturmada, FETÖ/PDY'nin Serinhisar ilçesindeki yapılanması kapsamında 14'ü tutuklu toplam 26 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan Denizli Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştı.

Zanlılar hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA