'FETÖ' Bahanesine Kanmadı, Dolandırıcıları Yakalattı

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yaşayan bir kadın, kendilerini polis olarak tanıtan ve FETÖ bahanesiyle para talep eden dolandırıcıların yakalanmasını sağladı.

Erzurum'da, kendilerini Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasını yürüten polisler olarak tanıtarak dolandırıcılık yapmak isteyen 3 kişi, telefonla aradıkları kadının polisi bilgilendirmesi üzerine suçüstü yakalandı.

Yakutiye ilçesinde yaşayan Ş.S. isimli kadını arayarak kendisini FETÖ soruşturmasını yürüten polisler olarak tanıtan zanlılar, kadına terör örgütünün telefon numarası ve banka hesap numaralarını ele geçirdiği söyledi.

Ş.S'den evde para olduğu bilgisini alan zanlılar, inceme yapmak üzere emniyete götürecekleri bu parayı evin yanındaki bir çöp kutusunun yanına bırakmasını istedi.

Yakınlarının uyarısıyla dolandırılmak istendiğinin farkına varan Ş.S, 155 Polis İhbar Hattı'nı arayarak durumu anlattı.

Polis ekiplerinin yönlendirmesiyle hazırladığı 37 bin lirayı evin yakınında bulunan bir çöp kutusunun yanına bırakan Ş.S, daha sonra dolandırıcıları arayarak parayı istenen yere koyduğunu iletti.

Takibi sürdüren Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, parayı almaya gelen ve amca çocukları oldukları öğrenilen A.B. F.B. ile A.B'yi gözaltına aldı.

Zanlılar, emniyetteki işlemleri sonrası Erzurum Adliyesine sevk edildi.

Ele geçirilen 37 bin lira ise incelemenin ardından Ş.S'ye teslim edildi.
Kaynak: AA