Fatih Medreseleri Vakfı'ndan, Engelleri Kaldıran Adım

Fatih Medreseleri Vakfı tarafından engelli vatandaşlara yönelik yardım kampanyası yürütüldü. Yapılan kampanya çerçevesinde onlarca engelli vatandaşımız yapılan merasimle tekerlekli sandalyelerine kavuştular. Merasim esnasında sevinç ve mutluluklarını gizleyemeyen sandalye sahibi olan vatandaşlar ve yakınları duygulu anlar yaşadı.

Fatih Medreseleri Vakfı'ndan, Engelleri Kaldıran Adım
Doğuştan veya sonradan başına gelen bir kaza neticesinde yürüme yeteneğini kaybeden vatandaşlar tekerlekli sandalye ile hayata tutunuyor. Onunla sokağa çıkıyor, onunla alışveriş yapıyor ve onunla parka bahçeye gidebiliyor. Bu kapsamda engelli Vatandaşlarımızı yeniden toplumun bir parçası haline getirmek için harekete geçen Fatih Medreseleri Vakfı, FM TV Ekranlarından ‘’Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’’ sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya İzleyicilerden ve Vakıf gönüllülerinden büyük destek gördü. Yapılan kampanya sonucu onlarca engelli vatandaş tekerlekli sandalye ile buluşturuldu.

Sandalyelerin teslimi anında ise duygusal anlar yaşandı. Sandalyelerine kavuşan vatandaşlar çok mutlu olduklarını dile getirerek hem kendileri hem de yakınları sevinç gözyaşlarını tutamadılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatih Medreseleri Vakfı Genel Başkanı Masum Bayraktar, ”Engelli vatandaşlarımızın derdi bizim derdimiz, sevinçleri bizim sevincimizdir. Bu vatandaşlarımız yürüme dışındaki diğer tüm engelleri bu tekerlekli sandalyeler ile aşıyorlar, hayata bu sandalyelerle tutunuyorlar tekrar adapte oluyorlar. O yüzden böyle bir çalışmaya muvaffak kıldığı için Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Destek veren her kese de çok teşekkür ediyorum. Böyle çalışmalarımızın devamı gelecek“ dedi.

Kaynak: İHA