ESOGÜ'de Dünya Pi Günü Etkinliği Düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nın düzenlediği 14 Mart Dünya Pi Günü etkinliklerinin altıncısı, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

ESOGÜ'de Dünya Pi Günü Etkinliği Düzenlendi
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in açılış konuşması ile başlayan etkinliğe, Eğitim Fakültesi ve diğer fakültelerden yaklaşık 150 öğrenci katıldı.

Açılışın ardından Eskişehir halkı ile gerçekleştirilen “Pi Günü” konulu sokak röportajları yayınlandı. Daha sonra Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Pınar Anapa Saban’ın ‘Matematiksel Bir Öğe Olarak Pi’, Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in ‘Hayatımızdaki Pi’, Doç. Dr. Aytaç Kurtuluş’un ‘Taxicab Geometride Pi’, Yrd. Doç. Dr. Melih Turğut’un ‘Geçmişten Günümüze Pi Hesabı’ ve Yrd. Doç. Dr. Emre Ev Çimen’in ‘Pi’nin Hayat Verdiği Formüller’ isimli sunumları ile bir panel gerçekleştirildi.

Program, ‘Resfebe’ isimli yarışma ile sona erdi.

Etkinliğin sonunda katılımcı ve sponsor kurumlara teşekkür eden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez, ESOGÜ’de altıncı kez gerçekleştirilen Pi Günü etkinliklerine gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını ve kutlamaları geleneksel şekilde gelecek yıllarda da devam ettirmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA