Eski Öğretmene 'FETÖ'ye Üyelikten 6 Yıl Hapis

Erzurum'da eski bir öğretmen, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli para yatırdığı ve örgütle bağlantılı sendikaya üye olduğu gerekçesiyle, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli para transferi yapmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan eski öğretmen Sevda Yıldız, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Sevda Yıldız ile sanık avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanık savunmasına geçildi.

Sanık Yıldız, savunmasında, hiçbir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını öne sürdü.

Aktif Eğitim Sendikasına üyeliğiyle ilgili olarak Yıldız, 'Maalesef hiçbir faydasını görmeyip, zararını bu şekilde gördüğüm sendikaya üye olmaktan pişmanım. Her öğretmen sendikalara üye olmuştur. Bu sendikayla ilgili olarak okullara birileri gelmeden yazısı geldi. Avantajlı durumlarından dolayı cazip geldi ve üye oldum.' dedi.

Yıldız, Bank Asya'yla ilgili olarak babasının hayatını kaybetmesi sonucu miras olarak kalan parayı bankaya yatırdığını belirterek, şöyle devam etti:

'O dönemde faizsiz bankaları araştırdım. Katılım payı olarak en uygunu Bank Asya'ydı. Önceden bu bankadan kredi çekmiştim. Hesaptan aylık taksitlerin ödenmesi talimatı vardı. İddianamede belirtildiği gibi düzenli para aktarılması bu sebeptendir. Vatanını seven bir öğretmen olarak FETÖ üyesi olmakla suçlanmaktan rahatsızım. ByLock programını ne yükledim ne de kullandım. Ciddi ve ağır kalp ve karaciğer rahatsızlığım var. Tahliyemi istiyorum.'

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın ByLock kullanıcısı olması, Aktif Eğitim Sendikasına üyeliğinin olması, Bank Asya'da hesap hareketlerinin olmasından dolayı suçunun sabit olmakla 'silahlı terör örgütüne üye olmak'tan cezalandırılmasını ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Esas hakkındaki mütalaanın ardından son sözü sorulan Yıldız, 'Suçlu kimse o cezasını çeksin. Benim bankayı kurtarmak gibi bir derdim olmadı. Tahliyemi talep ediyorum.' dedi.

Mahkeme heyeti, Sevda Yıldız'a 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan verdiği 7 yıl 6 ay hapis cezasını, sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi hali göz önüne alarak 6 yıl 3 ay hapse çevirdi. Heyet ayrıca tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, sanığın tahliyesine karar verdi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgüt ile irtibatlı olduğu öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmen Sevda Yıldız'ın 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli para transferi yaptığı anlatılıyordu.

Yıldız'ın, örgütle ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı belirtilen iddianamede, sanığın örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğu kaydediliyordu.

İddianamede, Yıldız'ın silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.
Kaynak: AA