Erzincan'daki FETÖ/PDY Davaları

FEDÖ/PDY üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddiasıyla haklarında 21 ayrı dava açılan, aralarında amir ve komiserlerin bulunduğu 21 eski polisin yargılanmasına devam edildi Sanıklardan 6'sına 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verilirken bir sanık ise 8 yıl 16 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddiasıyla haklarında 21 ayrı dava açılan aralarında amir ve komiserlerin bulunduğu 21 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 21 ayrı davadan ilkinin duruşmasına görevinden ihraç edilen tutuksuz sanık eski Erzincan Bölge Trafik şubesi amiri Adem Çoban ve avukatı katıldı.

Savunması alınan Çoban, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, terör örgütüne üye olmadığını iddia etti. Çoban, hiçbir şekilde 'ByLock' kullanmadığını belirterek beraatını istedi.

Mahkeme başkanının, örgüte ait yurt, okul ve Bank Asya ile ilişkisinin olup olmadığını sorması üzerine Çoban, hayatının hiçbir döneminde bunlarla ilişkisinin olmadığını ifade etti.

Çoban’ın terör örgütü üyesi olmadığını savunan avukatı ise müvekkilinin beraatını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Çoban’a 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

- FETÖ davasında ikinci hüküm

Aynı mahkemede görülen ikinci davanın duruşmasına ise aynı suçtan tutuksuz yargılanan eski polis Ziya Takcı katıldı.

Takcı, telefonunda 'ByLock' programı tespit edildiğinin ve Bank Asya’da parası bulunduğu anımsatılması üzerine bu programı kullanmadığını, FETÖ ile ilişkisinin olmadığını öne sürerek söz konusu bankada bulunan parasının tasarruf amaçlı yatırıldığını savundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Takcı’yı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 8 yıl 16 ay 15 gün hapse çarptırdı.

Aynı suçlardan yargılanan sanık Hasan A, Reşit K, Çoşkun Y, Emre D. ve Bilal Ç. tek tek duruşma salonuna alınarak savunmalarını yaptı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları reddedip terör örgütüne üye olmadıklarını ifade ederek beraatlerini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklara 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, savunmaları ayrı ayrı alınan 14 eski polis memurunun ise dijital verilerinin incelenmesinin beklenmesine karar vererek duruşmalarını ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: AA