EPDK Kararı

EPDK tarafından, elektrik piyasasında üretim lisansı sahiplerinin süre uzatımı talebinde bulunması durumunda, santrallerin ilerleme oranlarının hesaplanmasında kullanılacak puanlama tabloları belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrik piyasasında üretim lisansı sahiplerinin süre uzatımı talebinde bulunması durumunda, santrallerin ilerleme oranlarının hesaplanmasında kullanılacak puanlama tabloları tespit edildi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, süre uzatımı talebinde bulunan rüzgar enerji santrallerinin ilerleme oranlarında yüzde 35 finansman süreci, yüzde 25 türbin teslim ve temin süreci, yüzde 40 da saha faaliyetleri çalışmaları belirleyici olacak.

Fotovoltaik güneş enerjisine dayalı güneş enerjisi santrallerinin (GES) ilerleme oranlarında yüzde 40 finansman süreci, yüzde 25 panel ve invertör teslim ve temin süreci, yüzde 35 de saha faaliyetleri çalışmaları göz önünde bulundurulacak.

Yoğunlaştırılmış güneş enerjisine dayalı GES'lerin ilerleme oranlarında yüzde 30 finansman süreci, yüzde 30 ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 40 saha faaliyetleri çalışmaları etkili olacak.

Rezervuarlı hidroelektrik santrallerinin (HES) ilerleme oranlarında yüzde 15 finansman süreci, yüzde 20 elektromekanik ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 65 saha faaliyetleri çalışmaları dikkate alınacak.

Kanal tipi HES'lerin ilerleme oranlarında yüzde 15 finansman süreci, yüzde 20 elektromekanik ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 65 saha faaliyetleri çalışmaları belirleyici olacak.

Termik santrallerin ilerleme oranlarında ise yüzde 20 finansman süreci, yüzde 30 makine ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 50 de saha faaliyetleri göz önüne alınacak.

Jeotermal santrallerin ilerleme oranlarında yüzde 20 finansman süreci, yüzde 33 makine ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 47 saha faaliyetleri çalışmaları dikkate alınacak.

Biyokütle santrallerinin ilerleme oranlarında yüzde 20 finansman süreci, yüzde 30 makine ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 50 saha faaliyetleri baz alınacak.

Nükleer güç santralinin ilerleme oranlarında yüzde 15 evrak ve izin süreci, yüzde 25 finansman süreci, yüzde 30 makine ekipman teslim ve temin süreci, yüzde 30 saha faaliyetleri çalışmaları etkili olacak.
Kaynak: AA