Düzce Üniversitesi Health Sprint Düzce Etkinliği İle Bir İlke Daha İmza Atıyor

Girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayan Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark, Ülkemizde ilk kez Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilecek olan Health Sprint etkinliği ile sağlık alanındaki girişimcileri bir araya getiriyor.

Düzce Üniversitesi Health Sprint Düzce Etkinliği İle Bir İlke Daha İmza Atıyor
Ülkemizin sağlık alanındaki sorunlarına teknoloji tabanlı yenilikçi çözümler üretmek, ihtiyaçlar ve işleyiş doğrultusunda sağlık sektöründe kullanılacak ürünlerin prototiplerini geliştirmek amacıyla 17-25 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek Health Sprint Düzce etkinliği ile girişimciler, fikirlerini geniş kitlelere duyurabilme ve hayata geçirebilme imkanına sahip olacak.

Düzce Üniversitesi’nin "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesi kapsamındaki sağlık ve çevre teknolojileri alanlarındaki çalışmalarına da katkı sağlaması beklenen Health Sprint Düzce etkinliği ile yenilikçi düşüncelerin hayata geçirilerek bölgesel kalkınmaya hız kazandırılması hedefleniyor.

Yenilikçi girişim kararları alınırken; olası riskler için yol haritası oluşturulması, tasarlama, prototipleme ve prototiplerin gerçek hayatta son kullanıcılarla test edilme aşamalarını kapsayan ve açık inovasyonun gerçekleştirildiği bir platform olan Health Sprint Düzce etkinliği için 8 Mart 2017 tarihinde başlayan başvuru süreci, 15 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek. Etkinliğe, alanında uzman kişiler, akademisyenler, kamu ve özel sektör çalışanları ve öğrenciler başta olmak üzere girişimci ruha sahip herkes başvurabiliyor.

Başvuruları kabul edilen takımlar, 17-18-19 Mart 2017 tarihlerinde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda fikirlerini geliştirecek. Fikir aşamasından tasarlama ve prototipleme aşamasına geçen takımlar, 20-23 Mart tarihleri arasında Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DÜBİT) projelerini uygulamaya dönüştürecek.

24-25 Mart tarihlerinde prototiplerini, son kullanıcılarla test edecek girişimciler, 28 Mart tarihinde ise düzenlenecek kapanış programında geliştirdikleri prototiplerin sunumunu gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA