Düzce Halep Umut Hattı

Düzce Belediyesi ve Türk Kızılay’ı koordinasyonunda Halep kırsalında kurulan 200 ailelik ’’Halep Düzce Şevkat Çadır Kenti’’ için hazırlanan 2 tırlık yardım malzemesinden oluşan yardım Konvoyu 15 Mart Çarşamba saat 11.00’ de düzenlenecek olan uğurlama töreni ile yola çıkıyor.

Düzce Halep Umut Hattı
Halep’te yaşanan insanlık dramı ardından yüzbinlerce kişinin yerleştiği çadır kentlerdeki göçmenler için Türkiye’nin dört yanından yardımlar sürüyor. Türkiye’nin en genç ili Düzce de Halep’te iç savaş mağdurlarına Türk Kızılay’ı ile birlikte 200 ailenin yaşadığı bir çadır kentin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçti. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle iki kez büyük yıkım yaşayan Düzce halkı, iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Halep halkının yaşadığı sıkıntılara bir nebze ilaç olacak bir yardım kampanyasıyla Halep Düzce Şevkat Çadır kentinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

8 Tona yakın ihtiyaç malzemesinin bulunduğu 2 tırlık yardım malzemesi, 15 Mart Çarşamba günü saat 11.00’de Düzce Belediyesi önünde gerçekleştirilecek törenin ardından Hatay Cilvegözü sınır kapısına doğru yola çıkacak. 16 Mart günü de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, beraberindeki heyetle birlikte Hatay valiliğini ziyaret edecek; ardından Cilvegözü sınır kapısında yardım TIR’larının Çadırkente yardım malzemelerini aktarmalarına eşlik edecektir. Düzce belediyesi ve halkı tarafından hazırlanan bu etkinlik TRTHaber kanalında ‘Yardım Konvoyu’ programında ekranlara getirilecektir. Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim Suriye’de Halep kırsalında bir çadır kentin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türk Kızılay’ı ile ortak bir çalışmaya imza atmış oluyor.
Kaynak: İHA