-Dünya Pi Gününde Ortaokula 'Şampiyon Pi' Heykeli

“Dünya Pi Günü” olarak kutlanan 14 Mart’ta Cumhuriyet Ortaokulunda çeşitli etkinlikler yapıldı. Eğitim-öğretimi sanatla desteklemek, öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini artırmak ve pi sayısı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla okul bahçesine şampiyon Pi Heykeli yerleştirildi. 1 metre 80 cm boyundaki “Şampiyon Pi Heykeli” her yıl şampiyon olan futbol takımının taraftarı olan 8. sınıf öğrencileri tarafından o takımın renklerine boyanacak. Böylece sporla da ilişkilendirilen heykel, mezun olacak öğrencilerin okula son hediyesi olarak bıraktıkları hatıra olarak kalacak.

-Dünya Pi Gününde Ortaokula 'Şampiyon Pi' Heykeli
Öğrencilerde akademik başarının sadece ders çalışarak elde edilemediğini söyleyen Okul Müdürü Eyup Sarıcalar, yapılan sanatsal, sportif kültürel ve sosyal etkinliklerin başarıyı büyük oranda artırdığını söyledi.

Eyup Sarıcalar , “14 Mart, matematik sabiti pi sayısı anısına “Dünya Pi Günü” olarak özel gün kabul edilmiştir. Okulumuzda bu günü çeşitli etkinliklerle kutladık. Bu etkinliklere ek olarak, eğitim-öğretimi sanatla desteklemek, öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini artırmak ve pi sayısı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla görsel sanatlar öğretmenimiz tarafından “Şampiyon Pi Heykeli” yapılmıştır. Daha önceki dönemlerde de İstiklal Marşı ve müzik heykeli, atom heykeli ve çeşitli sanatsal ögeler okul bahçemizi süslemişti." dedi.

Kaynak: İHA