Denizli Valiliği'nden Dolandırıcılık Uyarısı

Denizli Valiliği vatandaşları Vali, Vali Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü’nün adlarının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulundu.

Denizli’de art niyetli kişiler tarafından Denizli Valisi, Vali Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü’nün adları kullanılarak; iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüslerinin artarak devam ettiği tespit edildi.

Denizli Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumunun vatandaşlardan, işadamlarından ve esnaflardan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır.

Denizli Valiliğinin ve herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon gibi yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini belirtti.

Tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların öncelikle Denizli Valiliğinin Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşerek durumu bildirmelerini, ardından Emniyet Müdürlüğü’nün veya Jandarma Komutanlığı’nın telefonlarını arayarak ihbarda bulunulması belirtildi.
Kaynak: İHA