Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu Haymana'da

'Birileri 'bu Erdoğan'ın meselesi' derse asla inanmayın, bu mesele bugün sizin, yarın ise yeni doğan neslin meselesidir. Bu yüzden hep birlikte ve gayretle bu eşiği aşalım'

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin hükümet kurulamaması ve koalisyon hükümetlerindeki istikrarsızlıklar nedeniyle büyük kayıplar yaşadığını belirterek, 'Birileri 'bu Erdoğan'ın meselesi' derse asla inanmayın, bu mesele bugün sizin, yarın ise yeni doğan neslin meselesidir. Bu yüzden hep birlikte ve gayretle bu eşiği aşalım.' dedi.

Haymana programı kapsamında Kaymakam Hüseyin Göktürk'ü makamında ziyaret eden Topçu, Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen 'Halep'e Yardım Eli' programına katıldı.

Suriyeliler'in öz kardeş olduğunu, onlara yardım eli uzatanları ellerinden öptüğünü ve kutladığını belirten Topçu, Çanakkale Savaşı'nda en çok şehidin Şam ve Halep'ten verildiğine dikkat çekti.

Etkinlikte, daha önce gönderilen 2 tırlık yardıma ek olarak gıda ve yiyecek taşıyan bir tır daha Halep'e uğurlandı.

Daha sonra aynı okulda İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ıncı yıldönümü kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Topçu, Mehmet Akif Ersoy'un 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' dediği günlerden geçildiğini söyledi.

Topçu, şöyle konuştu:

'Aslında bugünler sanki Akif'in yaşayarak, düşünerek, taahhüt ederek, İstiklal Marşı'nın dizelerini dizdiği günlere çok benziyor. Rabbim inşallah birlik ve beraberlikle bu eşikten bizleri atlatsın. Hep beraber görüyoruz ki Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da karşımızda olanların torunları, Fatih Sultan Mehmet'in karşısında olanların torunları, Kudüs'te Nureddin Mahmut Zengi'nin, Selahattin Eyyubi'nin karşısında olanların torunları, bugün hep birlikte bizim karşımızdalar.'

Anayasa değişikliğine yönelik referandum süreciyle ilgili de değerlendirmede bulunan Topçu, yeni sistemin gerçek anlamda istikrar getireceğine vurgu yaptı.

Türkiye'nin geçmişte hükümet kurulamaması ve koalisyon hükümetlerinin getirdiği istikrarsızlıkların ceremesini çektiğini anlatan Topçu, 'Biz bu sistemle siyasi istikrarsızlıktan dolayı kaybettiğimiz birçok şeyi geri kazanacağız. Örneğin kriz olmayacak, 7,5 milyar dolar dışarı çıkınca ekonomimiz altüst olmayacak.

Biz koalisyonlar ve hükümet kurulamamasından ötürü çok şey kaybetmiş bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulanıyor olsaydı 65 hükümetin yerine 23 hükümet kurulmuş olacaktı. Bu kayıpların önüne geçmiş olacağız. Bu sistemle birlikte hem terörle mücadelede hem de ekonomi ile mücadelede başarılı oluruz.'

Türkiye'ye siyasi istikrar gelmemesi için çaba gösterenlerin olduğuna da dikkati çeken Topçu, 'Türkiye'nin geleceğini hocalar, localar, paşalar, yargıçlar belirledi. Yeter artık. Söz de karar da milletin olacak. Sandıkta, iktidarı millet belirleyecek, millet değiştirecek. Birileri 'bu Erdoğan'ın meselesi' derse asla inanmayın, bu mesele bugün sizin, yarın ise yeni doğan neslin meselesidir. Bu yüzden hep birlikte ve gayretle bu eşiği aşalım.' dedi.

Topçu, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut'u da makamında ziyaret etti.
Kaynak: AA