Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yarın Afyonkarahisar'a Geliyor

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yarın Afyonkarahisar’da düzenleyeceği toplu açılış merasimi ile 275 adet eseri hizmete sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışları gerçekleştireceği tören alanında hazırlıklar ise tüm hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yarın Afyonkarahisar'a Geliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirak edeceği toplu açılış merasiminde hizmete alınacak eserlerin toplam yatırım bedeli 1 milyar lirayı aşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan eserler arasında içme suyu tesislerinden, barajlara, sulama tesislerinden, ormancılık ve tabii hayatı korumaya yönelik 67 tesis yer alıyor ve bu tesislerin toplam yatırım bedeli yaklaşık olarak 275 milyon TL’yi buluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde yıllarca sadece hayali kurulan projelerin bir bir gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yollarla, barajlarla, köprülerle, okullarla ülkemizi yeniden ihya ettik. Son 14 yılda ülkemiz büyük bir dönüşüm geçirdi. Bu dönüşümden Afyonkarahisar’ımız da üstüne düşen payı aldı” değerlendirmesinde bulundu.

Tören alanındaki hazırlıkları merakla izlediler

Açılışın gerçekleştirileceği tören alanında hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, alan araç trafiğine kapatıldı. Tören alanının çevresi polis bariyerleri çevrelenirken, bu gece itibari ile güvenlik önlemlerinin daha fazla arttırılacağı öğrenildi. Alanda dev ekran ve platform kurma çalışmaları da öğlen saatlerinden başlarken, görevlilerin hummalı bir çalışma yürüttükleri gözlendi. Tören alanının çevresinden geçen vatandaşlar ise çalışmaları merakla izledikleri gözlendi. Bazı vatandaşlar törene katılacaklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente gelmesinin özellikle yatırımları daha fazla arttıracağı temennisinde bulundular.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın öğlen saatlerinde kentte olacağı öğrenilirken, törenin ise saat 15.00’da yapılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA