Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

ÇanakkaleAnkara 20. Zafer Koşusu kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Karacabey ilçesinde Bursalı atletlere teslim edildi

Çanakkale-Ankara 20. Zafer Koşusu kapsamında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Karacabey ilçesinde, Bursalı atletlere teslim edildi.

Emanetleri taşıyan sporcuların gelişi için Karacabey ilçesindeki Dağkadı Mahallesi'nde tören yapıldı.

Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, törende yaptığı konuşmada, 1915'te Çanakkale Savaşlarında yedi düvele karşı, bu milletin ikbalini, istiklalini koruma adına şehit olan tüm aziz şehitleri saygı ile şükranla andığını söyledi.

Kaymakam Yolcu, 'En son 15 Temmuz’da aziz milletimizin bu güzel vatanın istikbal ve istiklaline karşı girişilen alçakça hain darbe girişiminde şehit olan 248 demokrasi şehitlerimizi de aynı şekilde şükranla, minnet ve rahmetle anıyoruz.' dedi.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü idrak ettiklerini hatırlatarak, 'Çanakkaleli sporcular tarafından bizlere emanet edilen kutsal emanetler dün gece Kaymakamlığımızda bir gece misafir edildi. Onurla, gururla bugün ben de Bursalı atletlere teslim edeceğim.' diye konuştu.

Şiirlerin okunması ve folklor gösterilerinin ardından Yazar tarafından Yolcu'ya teslim edilen ve Bursalı atletler tarafından taşınmaya başlanan emanetler, Bursa-Bilecik il sınırında Bilecikli sporculara emanet edilecek.
Kaynak: AA