Cami Yenileme Çalışması Apartmana Zarar Verdi

Yeniden inşa edilmesi amacıyla yıkılan caminin yanındaki 4 katlı apartman, yıkım çalışmaları sırasında hasar gördü.

Zeytinburnu'da, yenilemek amacıyla yıkım çalışması yapılan caminin yanındaki 4 katlı apartmanda hasar oluştu.

Sümer Mahallesinde bulunan Kubbeli Camisi, tekrar yapılmak üzere yıkılmaya başlandı. Caminin iş makineleriyle bir haftadır süren yıkımı esnasında, caminin hemen yanında bulunan apartmanda çatlaklar oluştu, bazı duvarları da kısmen yıkıldı.

Apartman sakinleri, çatlaklar oluşması üzerine evlerini terk ederken, Zeytinburnu Belediyesi ekipleri, apartmanda incelemelerde bulundu. Ekiplerin, zarar gören apartmanın onarımının yapılacağını söyledikleri öğrenildi. Binada oturanların bir kısmı ise günlük eşyalarını alarak, akrabalarına sığındı.

Apartman sakinlerinden Emine Işık, cami yıkılırken evlerinde çok büyük hasar meydana geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

'Kepçe benim evimin mutfak duvarından girdi. Sallanıyoruz, bütün bina olarak dışarıdayız. Çalışma bitince eve giriyoruz ama tehlikeli. Bütün gün sokaklardayız, engelli çocuğu olan aile var, onlar da mecburen içeride kalıyor. Kimimiz ise yakınların yanına taşındı.'

Üniversite öğrencisi Nazlıcan Haccak ise günlerdir dışarıda, soğuklarda beklediklerini anlatarak, 'Evlere giremiyoruz çünkü sallanıyor. Ben üniversite öğrencisiyim, bir sürü proje ödevim oluyor, hiçbirini yapamıyorum. Hiçbir can güvenliğimiz yok. Akrabası olanlar, onlara gidiyor.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kubbeli Camisi'nin yıkım çalışması devam ediyor.

Kaynak: AA