Büyükşehir Belediyesinden Kadınlara Destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, iş kurmak isteyen 200 kadına 200 bin lira sermaye verecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı 2. birleşiminde, gündem maddesinde yer alan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla, 200 kadına 200 bin lira verilmesi görüşüldü.

Meclis toplantısında, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen girişimci kadınlara Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nden sermaye vermek üzere protokol yapılması ve düzenlenecek protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a yetki verilmesi kabul edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, yürütülecek proje ile 'Kadınlara balık vermek yerine balık tutmayı öğreteceklerini' söyledi.

Bu projeyi güçlerinin yettiğince sürdürmeye çalışacaklarını belirten Zolan, 'İnşallah daha çok hanım kardeşimiz yararlanır ve işlerini büyütür. İşini büyüten kadınlarımıza 10 bin Türk lirasına kadar varan destekler veriyoruz. Burada güzel bir işe başladık ve büyüyerek devam ediyor. Çünkü kadınların ayakları üzerinde durması çok önemli. Ev ekonomisine katkı sağlamaları hem onlara öz güven veriyor hem de üreterek mutlu olmalarını sağlıyor. Biz onlara sadece kendi iş yerlerini kurabilmeleri anlamında bir başlangıç sağlıyoruz. Bunu inşallah gücümüz yettiğince sürdürmeye çalışacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA