Burhaniye'de Mesleki Yeterlilik Belgesi Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası (BTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) işbirliği ile Belgelendirme yapılacağı açıklandı. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenlerin form doldurmaları istendi.

Burhaniye'de Mesleki Yeterlilik Belgesi Açıklaması
Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliği ile belgelendirme yapılacağını, başvuruların alınarak sınav açılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sabıbaş, ”Bu kapsamda belge zorunluluğu getirilen mesleklere, Başvuru Formuna ve ayrıntılı bilgiye Burhaniye Ticaret Odası www.burhaniyeto.org.tr adresinden ulaşabileceklerdir. Personelleri için Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen üyelerimizin formu doldurarak Odamıza iletmelerini istiyoruz. Mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç katacaktır. Sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretinin tamamı İŞKUR’un İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. İşçi ve işverene herhangi bir maddi yük getirmiyor. Çalışanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alan işveren, 12 ay boyunca SGK sigorta işveren payını ödemiyor. Belgesi olan birini işe alırsa 4,5 yıla varan sigorta işveren payını ödemiyor. Belgesiz işçi çalıştırmanın cezası ise çalışan başına aylık 500 lira” dedi.

Kaynak: İHA