Burdur'da FETÖ/PDY Davaları

Tutuklu yargılanan 2 eski polis memuru, bir emekli polis ile kendisini istihbaratçı polis olarak tanıtıp örgüt propagandası yaptığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 2 eski polis memuru, bir emekli polis ile kendisini istihbaratçı polis olarak tanıtıp örgüt propagandası yaptığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada meslekten ihraç edilen polis memuru F.A. ifadesinde, uzun yıllar istihbarat biriminde çalıştığını ve çalıştığı yıllarda terör örgütleriyle mücadele ettiğini söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen ve 'ByLock' kullanmadığını iddia eden F.A, şöyle konuştu:

'Görevimi kanunlara sadakat içerisinde icra ettim. Bu yapıyla ilişki içerisinde olmadım. Hiçbir terör örgütüne üye değilim. Ben telefonuma birçok program indirdim. ByLock kullandığım belirtiliyor. ByLock indirdiğimi hatırlamıyorum. Tutuklandıktan 7 ay sonra böyle bir iddiayla karşılaştım. Nusaybin'de çalıştığım sırada telefonum arızalandı ve tamir için bıraktığım tamircide telefonuma yeni imei numarası yüklenmiş. Eğer ben kullanmışsam, kiminle konuşmuşum ortaya çıkarılsın istiyorum.'

Mahkeme başkanının, 'İstihbaratta çalışırken bu hain örgütü fark etmediniz mi? Haberiniz olmadı mı?' sorusu üzerine F.A, o sıralarda fark edemediğini ancak 17-25 Aralık'tan sonra televizyondaki haberlerden öğrendiğini savundu.

Çocuğunu FETÖ okuluna göndermesi ve Bank Asya'da hesap açtırması hakkında da savunma yapan F.A, 'Oğlum gittiği okulda tek Türkçe konuşan öğrenciydi. Çok sıkıntı yaşıyordu. Devletin özel okullara teşvikiyle Nusaybin'deki tek özel okul olan okula gönderdim. Cemaate yakın olduğunu biliyordum. Başka çarem yoktu.' dedi.

Mahkeme başkanının, '17-25 Aralık 2013'ten sonra devlete savaş açan örgütün okuluna neden gönderdin' sorusunu ise F.A, 'Fark edemedim' diye yanıtladı.

Emekli polis memuru A.İ. de 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmayı kabul etmediğini, FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını savundu.

ByLock kullanmadığını öne süren A.İ, 'İmam hatip mezunuyum. Bank Asya kredi kartlarından aidat almıyordu ve faiz işlemleri olmadığı için hesabım vardı.' dedi.

Eski polis memuru H.U, görev yaptığı sürece hukuk dışına çıkmadığını ve görevini sadakatle gerçekleştirdiğini savundu.

FETÖ ile herhangi bir bağının bulunmadığını savunan H.U, hakkındaki iddiaları reddetti.

- 'Polis gibi davranmak hoşuma gitti'

FETÖ tutuklusu bir kişinin ailesine, kendisini istihbaratçı polis olarak tanıtarak 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan M.E. de tutuklu kişinin iş yerine gittiğinde kendisine orada çok iyi davranıldığını ve bunun da hoşuna gitmesinden dolayı sürekli o lokantada yemek yemeye başladığını söyledi.

Zaman içerisinde çalışanlarla samimi olduğunu ve garsonlara kendisini polis olarak tanıttığını dile getiren M.E, şunları kaydetti:

'Beni polis olarak görmeye başlayınca bu durum hoşuma gitti. Yalan yalanı doğurdu ve bunun içerisinden çıkamadım. Kötü bir amacım yoktu. Bazen ücretsiz yemek yiyordum. Bu da hoşuma gidiyordu. Macera gibiydi bu süreç. Macera kötü bitti. Bu sonucu ön göremedim. Özgürlük kadar güzel bir şey yokmuş. Bunu fark ettim. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım.'

Mahkeme başkanının, 'FETÖ tutuklusunun yakınlarına Burdur'da 3 kişilik bir komisyon kurulacağı ve mayıs-haziran aylarında her şeyin tersine döneceğini, cezaevinde olanların üzülmemesini ve devletin içinde devlet olduğunu söylemişsin. Ne amaçla bunu söyledin?' sorusu üzerine M.E, 'Maddi bir çıkar gözetmedim. Dediğim gibi yalan yalanı doğurdu. İşin içinden çıkamadım. Cahilliğimin kurbanı oldum. Komisyon isimleri için de internetten Burdur Adliyesi'ne girip oradan isimlere bakıyordum.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA