Buca'da Yaşam Merkezinin Açılışı 17 Mart'ta

Buca Belediyesi, olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Mart’ta açılışı ertelenen Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinin açılışı 17 Mart Cuma günü hizmete açacağını bildirdi.

Buca'da Yaşam Merkezinin Açılışı 17 Mart'ta
Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesinde geçtiğimiz yıl temeli atılan Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezini hizmete açmaya hazırlanıyor. 8 Mart’ta açılışı ertelenen merkezin, 17 Mart Cuma günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin de katılacağı törenle açılacağı bildirildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı, akademisyen, yazar Türkan Saylan’ın adının verildiği Çağdaş Yaşam Merkezi, kadınların vazgeçemeyeceği tam donanımlı yepyeni bir tesis olarak inşa edildi. Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, toplumsal yaşama katılımlarını arttırmayı amaçlayan 3 katlı merkez, 850 metrekarelik bir alanda çok sayıda aktiviteyi bünyesinde barındırıyor. Merkezde, takı tasarımı, ahşap boyama, moda tasarım ve bez bebek kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edinecek olan kadınlar, okuma yazma, işaret dili, diksiyon, aile içi iletişim ve talebe göre açılacak yabancı dil kurslarıyla kendilerini geliştirebilme fırsatını yakalayacak. Merkezde 20 adet dikiş makinesinin yer aldığı derslikte ise, İŞ-KUR ile işbirliği içerisinde açılacak kurslarda kadınlar iş sahibi olacak. Merkezde ayrıca, çeşitli eğitimlerin ve etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı salon, fitness, aerobik, pilates, zumba kurslarının verileceği spor salonu, iki adet kafeterya ile mini açık hava sineması da yer alacak.
Kaynak: İHA