Bilecik'te Kristal Çınar Ses Yarışması İle En İyi Ve En Güzel Ses Aranacak

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek ’’Kristal Çınar Ses Yarışması’’ ile Bilecik’in en iyi ve en güzel sesi aranacak.

Bilecik'te Kristal Çınar Ses Yarışması İle En İyi Ve En Güzel Ses Aranacak
Konuyla ilgili açıklama yapan Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, ses yarışması bilgi ve şartnamesi hakkında bilgi verdi. Cihan, “Yarışmamıza Bilecik İl genelinden tüm vatandaşlarımız katılım sağlayabilecektir. Alt yaş sınırı 15 üst yaş sınırı olmayacaktır. Önceki yıllarda Kristal Çınar Ses Yarışmasında 1. olan katılımcılar tekrar yarışmaya katılım sağlayamayacaktır. Yarışma Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacaktır. Yarışmacılar istedikleri tarz, şarkı veya türkü ile yarışmaya katılabileceklerdir. Yarışma 3 aşamadan oluşacaktır. Ön eleme, internet sayfasında anket sitesi üzerinden halk tarafından oylama, final gecesinde canlı performans olacaktır. Yarışmacılar müziksiz seslendirdikleri bir şarkıyı, video görüntü olarak şahsen Kültür Kongre merkezine kimlik fotokopisi ve dijital bir fotoğraf ile form doldurarak başvuracaklardır. Başvuru yapan yarışmacıların videoları, belediyemiz web sitemizde www.bilecik.bel.tr/kristalcinarsesyarismasi ve www.facebook.com/kristal çınar ses yarışması sayfasında yayınlanarak; 10 gün boyunca en çok oy alan 10 yarışmacı finale kalacaktır. En çok oy alan 10 yarışmacı haricinde 5 yarışmacı jüri opsiyonundan finale kalarak toplamda 15 yarışmacı finalde yarışacaktır. Finale kalan yarışmacılar, final gecesi farklı bir şarkı ile müzik eşliğinde canlı performans sergileyeceklerdir. Yarışmaya katılacak yarışmacıların ön elemesi, Bilecik Belediyesi Kültür Sanat Görevlileri Müzik Eğitmenleri tarafından yapılacaktır.18 yaşından küçük olan yarışmacılar velisi yada veli imzalı izin belgesi ile başvuru yapabileceklerdir” dedi.

“Son Başvuru tarihinin 7 Nisan 2017 saat 17.00’e kadar”

Final gecesi hakkında da bilgi veren Cihan, “Final gecesi değerlendirme puanları seçici jüri üyeleri tarafından yapılarak dereceye girecek olan yarışmacılar, seçici jüri üyeleri, çevre illerden konservatuar dalında görev yapan öğretim görevlilerinden oluşacak heyet tarafından seçilecek. Yarışma tarihinden 1 gün önce Kültür ve Kongre merkezinde finale kalan yarışmacıların müzik eşliğinde genel prova yapacakları yarışmanın final gecesinde ise solistlere belediyemizce kurulan profesyonel müzik ekibi eşlik edecektir. Son başvuru tarihinin 7 Nisan 2017 saat: 17.00 olarak belirlendiği yarışmaya ilişkin internet sayfasındaki oylamanın başlangıç tarihi ise; 11 Nisan günü başlayarak, bitiş tarihi: 20 Nisan 2017 saat: 17.00 olarak belirlendi. Kristal Çınar Ses Yarışmasının final gecesi tarihi ise; 25 Nisan 2017 saat: 20.00’de gerçekleştirilecek” dedi.

Kaynak: İHA