Beyazay Derneğinden Görme Engelli Çocuklar İçin Kermes

Türkiye Beyazay Derneğinin, düzenlediği kermesten elde edilen gelirle Kartal’da bir rehabilitasyon merkezinde görme engelli çocuklar için sınıf açılacak.

Ataşehir’de bir otelde gerçekleştirilen kermeste açılan stantlarda kıyafet ve ev eşyalarının yanı sıra, kişisel bakım ürünleri, gözlük, ayakkabı, oyuncak ve doğal yiyecekler, hayırseverlerin beğenisine sunuldu.

Yetim Anneleri Derneğince kurulan stantta ise İbrahim Tatlıses, Hakan Altun, Alişan, Mehmet Erdem gibi sanatçıların konserlerinde giydikleri kıyafetler müzayedeyle satışa çıkarıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, kermeste yaptığı açıklamada, etkinliğe hayırseverlerin ilgi gösterdiğini belirterek, bu ilginin somut faydalara dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Derneğin yürüttüğü 'Aşmak İçin Hareket' kampanyasına da değinen Ayva, şunları kaydetti:

'Bu kapsamda engelli ve engelsizlerin birlikte spor yaparak birbirlerini tanımalarını, anlamalarını ve kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Bu tür çalışmalar sonunda üç fayda oluyor; birincisi iyilik kazanıyor. İkincisi gelenler uygun alışveriş imkanı buluyor. Üçüncüsü de Türk ekonomisi kazanıyor. İnşallah buradan elde edilecek gelirle hem kampanyaya destek sağlamak hem de Kartal’daki engelli sınıfını açmak istiyoruz.'

Kaynak: AA