Besteci Ve Aranjör Emrah Karaduman'a Yapılan Bıçaklı Saldırı

Yoğun bakımdan çıkan Karaduman'ın bıçaklanan arkadaşı Karaca: '(Bıçaklı saldırgan) Kimse onu tahrik etmedi. Bırakın tahrik etmeyi görmedik onu. Sinsice arkadan koştu ne olduğunu bile anlamadık'

Eskişehir'de besteci ve aranjör arkadaşı Emrah Karaduman ile bıçaklanarak yaralanan Volkan Karaca, tutuklanan zanlı Enis D'nin saldırısına ilişkin yaşadıklarını anlattı.

Karaca, tedavisinin sürdüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Meşelik Yerleşkesinde bulunan bir kafede gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Mart gecesi arkadaşı Karaduman'ın Hoşnudiye Mahallesi'ndeki bir gece kulübünde vereceği konseri için Eskişehir'e geldiklerini bildirdi.

Konser öncesinde kentteki işlerini tamamlayıp otele döndüklerini aktaran Karaca, şunları söyledi:

'Kulüple otel arası 10 metre. Otelin arkasında çocukluk arkadaşım Emrah ile sohbet ederek, yürüyorduk. Yanımıza yaklaşan zanlı, Emrah'ı bıçaklamaya başladı. Karaduman, midesine aldığı darbenin ardından düştü. Zanlı, son darbeyi sırtından kalbine doğru vuracaktı ki, ben araya kolumu soktum. Bıçak kolumun bir tarafından girip diğer tarafından çıktı. Sosyal medya üzerinden de özürler falan yazmış ama konu da anlattığı gibi değil. Kimse onu ne tahrik etti ne bir şey dedi. Bırakın tahrik etmeyi görmedik onu. Sinsice arkadan koştu, ne olduğunu bile anlamadık. Daha sonra oradan bir ağabeyimiz vardı zanlının peşine düştü. Polis, bize saldıran kişiyi yakaladı. Kamuoyu sayesinde yeniden tutuklandı. Bizler de rahat bir uyku uyuyabildik.'

Karaca, arkadaşı Emrah Karaduman'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini anlatarak, 'Sağlık durumum iyi. Kolumda 20 dikiş var. Emrah da iyi. Görüşebildim. 20 gün içinde inşallah ayağa kalkar diye ümit ediyoruz. Midesinde olan yaradan dolayı durumu bana göre biraz daha ağır. Konuşabiliyor, gülüyor, sohbet edebiliyoruz. Steril bir ortam olmasından dolayı yoğun bakımda.' diye konuştu.

- Karaduman yoğun bakımdan çıktı

ESOGÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Erkasap, yaptığı yazılı açıklamada, besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın sağlık durumunun daha iyiye gitmesi nedeniyle yoğun bakımdan çıkarılarak genel cerrahi servisine alındığını belirtti.

İlgi duyduğu şarkıcı Aleyna Tilki'nin sevgilisi olduğunu düşünerek Karaduman ile bu sırada yanında bulunan arkadaşı Karaca'yı bıçakla yaralayan Enis D. (33), 11 Mart'ta çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Enis D, savcının itirazı üzerine dün yeniden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA