Başbakanın Muş'a Verdiği Hastane Sözü

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş’un konumu itibariyle çok stratejik bir yer olduğunu ve bundan dolayı üçüncü basamak bir hastanenin kurulması gerektiğini söyledi.

Başbakanın Muş'a Verdiği Hastane Sözü
MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Muş mitinginde Muşlulara söz verdiği araştırma hastanesiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Daha önce de çeşitli görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Rektör Polat, bu çerçevede Sağlık Bakanlığından Muş’a 250-300 yataklı bir hastanenin kurulmasının mümkün olacağı sözü aldıklarını belirtti.

Muş’a üçüncü basamak bir hastanenin kurulması durumunda civar illere çok ciddi anlamda sevklerin azalacağını ifade eden Polat, "Hem ekonomik anlamda hem de insanlarda sosyal ve psikolojik anlamda bir rahatlama meydana gelecek ve yaşanan sıkıntıların tamamının önüne geçilecek. Muş’un parası Muş’ta kalacak ve dolayısıyla sosyal ve kültürel açıdan da insanların yaşamış olduğu sıkıntılar ortadan kalkacaktır" dedi

Üniversite olarak tıp fakültesinin kurulmasını çok arzuladıklarının altını çizen Polat, "Ancak şu andaki şartlar itibariyle bir takım sıkıntılar var. Bu çok kolay değil ama üçüncü basamak bir sağlık hastanesi açılırsa bir araştırma hastanesi açılırsa hem bu bölgeye hitap etme açısında çok önemli bir adım olur hem de ilerde üniversitede tıp fakültesinin açılması son derece kolaylaştırırmış olur. Bu açıdan biz Başbakanımıza çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA