Balıkesir Valisi Yazıcı Açıklaması

'Bazı okullarımızda, tabir yerindeyse adeta ölü toprağı serilmiş. Bunun silkelenmesi gerekiyor'

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 'Bazı okullarımızda, tabir yerindeyse adeta ölü toprağı serilmiş. Bunun silkelenmesi gerekiyor.' dedi.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında 'BENGİ Öğretmenler Buluşması' Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, toplumun her şeyinin eğitim olduğunu söyledi.

Eğitim konusunun bir masaya yatırılması ve üzerinde neler yapılabileceğinin görüşülmesi ve karara varılması gerektiğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

'Bu, yeni olmayan bir proje. ABD’yi yeniden keşfetmiyoruz. Biz, Balıkesir olarak 'kendi kaynaklarımızla, gücümüzle neleri halledebileceksek bu projeye bunları yazalım' dedik. Aksayan yönlerimiz var. Bazı arkadaşlarımız yorulduğunu hissediyor. Çeşitli gerekçelerle aksayan alanlarımız var. Bunları tamamlamak, gerektiği gibi yapmak adına bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Öğretmenlerin omzundaki yükün toplumun diğer fertleri tarafından da fark edilmesini istiyoruz.'

Yazıcı, Türkiye'de 1960-1970'li yıllarda bir köyde, bir mahallede tek bir öğretmenin çok şeyi değiştirebildiğini vurgulayarak 'Tek bir öğretmen her şeyi değiştirebiliyor. Ben şuna inanıyorum ki buradaki aynı fakültelerden mezun olmuş bu ülkenin evlatları zaman değişmiş olsa da aynı anlayıştaki öğretmen arkadaşlarım isterse, hoşuna giden bir çok şeyi halledebilir. Bazı okullarımızda, tabir yerindeyse adeta ölü toprağı serilmiş. Bunun silkelenmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, toplantıda proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıya, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA