Bakan Yardımcısı Çiftci'den '14 Mart Tıp Bayramı' Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ‘14 Mart Tıp Bayramı’ nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Bakan Yardımcısı Çiftci'den '14 Mart Tıp Bayramı' Mesajı
Bakan Yardımcısı Çiftci mesajında, sağlık ve sağlıklı yaşama hakkı her insanın devredilemez ve vazgeçilemez temel hakkı olduğunu kaydetti.

Bu hakkın bir ülkede layığıyla uygulanması ve yerine getirilmesinin ise yetişmiş, bilinçli kadrolarla mümkün olacağına dikkat çeken Çiftci, "Bu unsurlarının temelinde değerli sağlık çalışanlarımız gelmektedir. Mayasında özveri, sabır ve tahammül olan bu kutsal görevi icra eden fedakar sağlık çalışanları belki de, en kutsal görevi yapmaktadırlar. Devlet insan içindir, insanların mutluluğu içindir. Şükürler olsun ki, bugün insanlarımız hastane köşelerinde rehin kalmamaktadır, hastalar acil kapılarından geri döndürülmemekte, herhangi bir ayrıma tabi tutulmamaktadır. Artık dileyen dilediği yerde tedavisini yaptırabilmektedir. Bu kutsal hizmeti verenler ise başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarıdır.

Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA