Bakan Çavuşoğlu Açıklaması 'Avrupa Birliği Dağılıyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği dağılıyor. Kendi aralarında ne kadar safları sık tutsanız da Avrupa Birliği dağılır diye korkuyorlar. Benim onlara bir sözüm var. Korkunun ecele faydası yok" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Açıklaması 'Avrupa Birliği Dağılıyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum çalışmaları kapsamında Edirne’ye geldi. İlk olarak Edirne Valiliğini ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, daha sonra partisinin il binasında yaptığı açıklamada, bazı Avrupa ülkelerini işaret ederek, "Hemen Avrupa Birliği dayanışması. Benimle telefonlarda görüşmelerinde gerçekten inanamıyoruz. Gerçekten utanıyoruz diyen siyasetçiler, daha sonra Hollanda’ya destek açıklaması yaptı. Neden biliyor musunuz? Korku. Ne korkusu biliyormusunuz? Türkiye’den çekindiklerini, korktuklarını biliyoruz da. Avrupa Birliği dağılıyor. Kendi aralarında ne kadar safları sık tutsanız da Avrupa Birliği dağılır diye korkuyorlar. Benim onlara bir sözüm var. Korkunun ecele faydası yok. Avrupa Birliği niye kuruldu? Avrupa Birliği Avrupa’yı değerler etrafında birleştirelim diye kuruldular. Onların hepsi birer birer gidiyor. Avrupa’nın durumu hiç iç açıcı değil" dedi.



"Hasta Avrupa’nın durumunu da çok iyi anladım"

Avrupa’yı ’hasta’ olarak nitelendiren Çavuşoğlu, "Hasta Avrupa’nın durumunu da çok iyi anladım. Neden Hollanda bir dışişleri bakanının ziyaretini iptal ediyor. Geçen sene de gittim ben. Şimdi ne oldu? Neden şimdi. Şahsen Avrupa’nın içine düştüğü durum gerçekten çok samimi söylüyorum bizi endişeye sürüklüyor. Çünkü Avrupa yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine geçiyor Avrupa. En üzüntü verici olanı da 5 yıldır, 6 yıldır, 7 yıldır kaymayı görüyoruz. Nereye doğru kayıyorlar. Irkçı partilere doğru. Neden onlara kaybettiği oyu alalım diye. Şimdi seçim öncesi de tıpa tıp aynı. Koalisyonda Hollanda’da başbakan liberal partiden, dışişleri ve başbakan yardımcısı, sosyal demokrat. Wilders’da ne farkları var. Neden bu noktaya geldiler. 2 tane oy alabilmek için. 2 tane popülizim yaparak. Avrupa’nın değerlerini hiçe sayıyorlar. Bir görüyorsun hemen Avrupa içinde dayanışma. Hani demokratik kriterler herkese eşitti. Yargıdaki kıyaslamadan da hoşlanmıyor onlar. Biraz önce söylediğim. Çifte standart olmaz. Bir standart olur. İki yüzlülük de olmaz. Standart eşittir bu standart çevresinde ne kadar sapma var onu hesaplarsın" şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, partisinin il binasındaki konuşmasından sonra Selimiye Camii’nde öğle namazını kıldı. Namaz çıkışı Bedesten Kapalı Çarşı esnafını da ziyaret eden Çavuşoğlu, belediye başkanlığını da ziyaret ederek bir restorasyonda Balkan STK’ları platformu üyeleri, iş adamları ve muhtarlarla bir araya geldi.
Kaynak: İHA