Bakan Ağbal Konya'da Referandum Çalışmalarına Katıldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Konya İl Teşkilatının referandum çalışmaları kapsamında Akören, Güneysınır ve Çumra ilçesinde düzenlediği programa katıldı.

Bakan Ağbal Konya'da Referandum Çalışmalarına Katıldı
Programa, Bakan Ağbal’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekilleri Ömer Ünal ve Muhammet Uğur Kaleli, il ve ilçe teşkilat mensupları da katıldı.

Akören ilçesindeki programda konuşan Bakan Ağbal, bir referandum sürecinde olunduğunu ve anayasa değişikliği yapıldığını belirterek, “Ülkelerin tarihinde anayasa değişiklikleri önemlidir. Birçok kanun çıkar, birçok yasa yapılır, sonra tekrar değişir ama anayasalar böyle değildir. Anayasalar o ülkenin geleceğini şekillendirir. O ülkeye istikamet verir. 1982 Anayasası’nı hatırlayın bu ülkeye yıllardır çektirdiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz değil mi? Bugün yaşadığımız sıkıntıların nedenlerine indiğimiz zaman bu 82 anayasasından kaynaklanan sıkıntılar. AK Parti ilk baştan itibaren ne dedi? Gelin bu anayasayı değiştirelim, bu antidemokratik anayasadan kurtulalım. Bize yakışan sivil bir anayasayı hep beraber yapalım. Kaç defa başladık, gayret ettik samimi şeklide bu işe giriştik, dedik ki gelin uzlaşma komisyonu kuralım. Bu komisyonda bütün partiler olsun beraber sivil bir anayasa yapma gücünü kudretini dosta düşmana karşı gösterelim. Sonuna kadar da burada yapıcı bir anlayışla bu değişiklikleri yapma gayreti içinde olduk ama sözde demokrat ama özde bir şekilde mevcut anayasadan beslenen bir takım vesayet odakları her daim masadan kalktı. Ama bu ülkenin bu değişim ve dönüşüme ihtiyacı var, onun için 1982 anayasasıyla ilgili. Şu anda 16 Nisan’da ortaya konulan değişiklik öncelikle şu söylüyor. Bu millet kendi iradesiyle anayasasını değiştirebilir. Sivil bir anayasa değişikliğini kendi iradesiyle getirebilir. Yani birçok değişiklik yapılmaya çalışıldığı zaman hiç millete gitmeden bunu yapalım, bizim istediğimiz gibi yapalım, bizim istediğimiz gibi olsun dendi. Ama artık yeter bu milletin gerçekten sivil bir yönetime, güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Onun için 16 Nisan son derece önemli. 16 Nisan’da Akören’de Allah’ın izniyle yüzde 80’den çok daha fazla bir oranda evet çıkacak“ şeklinde konuştu.



“Getirdiğimiz sistem sizi çok daha güçlü kılacak”

Bakan Ağbal, bu sistemde farklı farklı partilerin değil, milletvekillerinin arasında bir takım nitelikler değil, doğrudan doğruya halkın cumhurbaşkanını seçmesini söylediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanını seçiyorsan hükümetini de o kursun, ayrıca bir de başbakan cumhurbaşkanı olmasına gerek yok. Ama bir şey yapıyoruz, diyoruz ki artık cumhurbaşkanı sorumlu olsun, hesap versin, yaptıklarından da, yapmadıklarından da vatandaşa karşı bir hesap veren olsun. Dolayısıyla getirdiğimiz sistem sizi çok daha güçlü kılacak. Sizden güç alan cumhurbaşkanı bütün bu vesayet makamlarına karşı çok daha güçlendirecek. Dosta düşmana karşı çok daha güçlü siyasi iktidarlar olacak. Artık anayasayı fırlatan cumhurbaşkanıyla, bana anayasa fırlatıldı diyen başbakanlar olmayacak. Ülkede tek bir baş olacak. Tek bir yönetim olacak. Ülkenin meselelerine sahip çıkacak. Dosta düşmana karşı bu milletin gücünü gösterecek” dedi.

Meclisteki güvenoyuyla ilgili konuşan Bakan Ağbal, ”Diyorlar ki mecliste güvenoyunu kaldırıyorsunuz. Eskiden milletvekilleri kurulan hükümete güvenoyu verirdi. Vekillerin güvenoyu vermesi mi daha iyi, asillerin güven oyu vermesi mi daha iyi? Biz güvenoyunu milletten alalım” ifadelerini kullandı.

"Türkiye bu yapılanları karşılıksız bırakmaz. Türkiye bu yapılanların karşılığını misliyle verir"

"Millet olarak 16 Nisan’da sandığa gittiğimizde bu 15 Temmuz’un müsebbibi olan terör örgütü mensuplarının koruyan bu Avrupa’ya sandıkta en iyi cevabı millet olarak sizler vereceksiniz inşallah" diyen Bakan Naci Ağbal, "Utanmadan, sıkılmadan, Türk demokrasisini teraziye koymaya çalışıyorlar. Ahkamlar kesiyorlar, bir takım sorumsuz siyasetçiler terör örgütleriyle beraber görüntü vermekten kaçınmıyorlar. Türkiye bu yapılanları karşılıksız bırakmaz. Türkiye bu yapılanların karşılığını misliyle verir. Bu sorumsuz düşüncesiz kısa dönemli seçim çıkarları için birtakım Türkiye’yi kendi gündemlerine katmak isteyen siyasetçiler, tarih karşısında yok olup gidecekler. Ama milletinden güç alan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacak sizlerin sayesinde inşallah. 16 Nisan’da bu şuurla sandığa hep beraber gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ağbal daha sonra Güneysınır ve Çumra ilçelerini de ziyaret ederek referandum çalışmalarına katıldı, destek istedi.
Kaynak: İHA