- Avro Bölgesi'nde Sanayi Üretimi Beklenenin Altında Arttı

Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi bu yılın ilk ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve yıllık olarak da yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerini altında artış gösterdi.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, ortak para birimi olarak avroyu kullanan 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, bu yılın ocak ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 arttı. Sanayi üretimi, 2016 yılının ocak ayı ile kıyaslandığında ise yüzde 0,6 artış gösterdi.

Piyasalarda sanayi üretiminin para birliğinde aylık yüzde 1,4 ve yıllık yüzde 0,9 artması bekleniyordu. Sanayi üretimi böylece piyasa beklentilerinin altında performans gösterdi.

- Yıllık en fazla artış Litvanya’da

28 ülkeden oluşan Avrupa Birliğinde (AB) ise sanayi üretimi, ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 ve 2016 yılın ocak ayına göre de yüzde 1,3 yükseldi.

Verinin mevcut olduğu AB ülkeleri içinde, sanayi üretiminde aylık bazda en fazla artış yüzde 3,4 ile İrlanda’da görülürken, en fazla azalış yüzde 6,8’le Hırvatistan’da kaydedildi.

2016 yılının ocak ayına göre ise sanayi üretimi en fazla artan ülke yüzde 8,4’le Litvanya oldu. En fazla azalış da yüzde 8,6 ile İrlanda’da belirlendi.

Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da ise sanayi üretimi ocakta aylık bazda yüzde 3,3 ve yıllık bazda yüzde 0,6 artış gösterdi.

Kaynak: AA