Araban Ovası'na Yalancı Bahar Geldi

Badem ağaçlarının erken çiçek açtığı Araban Ovası’na yalancı bahar geldi.

Araban Ovası'na Yalancı Bahar Geldi
Ülkenin büyük bölümünde olduğu gibi Araban ilçesinde de Şubat ve Mart aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları normale göre daha erken çiçek açtı.

Etrafında bulunan ağaçlar içerisinde çiçek açan badem ağaçları görenleri şaşırtarak yalancı baharı müjdeleyen Araban ilçesinin bol güneş alan farklı bölgelerinde sıcak havaya aldanan badem ağaçları çiçek açarken bazı meyve ağaçları da tomurcuklar oluşturmaya başladı.

Badem ağaçlarının çiçek açtığını görüp şaşıran Araban ilçesi Ziyaret kırsal mahallesi çiftçilerinden Antep fıstığı ve badem üreticisi Mustafa Turan,’’Hava ılık olunca badem ağaçları çiçeklerini açarlar. Bu ağaçlar sıcak havalara çabuk aldanır, biz bunu birkaç yılda bir görüyoruz. Badem ağaçlarının en zayıf noktası bahar havasına çabuk aldanması olduğunu belirten Turan, son 4 günden beri Araban ilçesindeki sağanak yağışlar ile birlikte havanın soğuması erken çiçek açan badem ağaçlarının çiçeklerini ve meyve ağaçlarının oluşturduğu tomurcuklar soğuk ve sağanak yağışların etkisi ile dökülürler. Bu da üreticileri zor durumda bırakır" diye konuştu.

Kaynak: İHA