Alaşehir Belediyesinden İş Güvenliği Eğitimi

Sadece bu yılın ocak ve şubat aylarında ülke genelinde 281 kişinin önlenebilir iş kazalarında hayatını kaybetmesi iş güvenliği eğitimlerinin önemini daha da artırdı. Alaşehir Belediyesi de değişen güncel mevzuat üzerine çalışanlarına iş güvenliği eğitimleri vererek kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Alaşehir Belediyesinden İş Güvenliği Eğitimi
Alaşehir Belediyesi zabıta ekiplerine A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Selen Öküzcüoğlu tarafından iş güvenliği eğitimleri verilecek. Tüm zabıta personeline verilecek olan eğitimler öncesinde, Zabıta Müdürü Erol Kacar’ı makamında ziyaret eden Özküzcüoğlu, kendi branşındaki eğitim başlıklarını anlattı.

Zabıta Müdürü Erol Kacar da yaptığı açıklamada, “Yurt çapında periyodik olarak iş güvenliği meclisince yayınlanan raporlara göre ülkemiz genelinde iş kazaları sonucu meydana gelen ölüm olayı sayısının sadece 2017 yılının ocak ve şubat ayında 281’e ulaştığını biliyoruz. 2016 yılının genelinde ise 1970 çalışanın önlenebilir kazalarla yaşamını yitirdiğinin farkına varıldığında konunun ne denli önemli olduğu anlaşılacaktır.” diyerek verilecek eğitimlerin bu tip önlenebilir ölümlü kazaların önüne geçebileceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA