AEÜ Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesine Öğrenci Alınacak

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mühendislik ve Mimarlık Fakülkesi Makine Mühendisliği Bölümüne 110 öğrenci alınacağını bildirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karakaya, 2011 yılında kurulan ve 6 yıldır öğrenci alımını gerçekleştiremeyen Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplam 110 öğrencinin alınacağını ifade etti.

Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesine öğrenci alımını gerçekleştirerek eğitimde marka olan Kırşehir’in yükseköğretim talebini karşılama anlamında çok önemli bir adım attıklarını vurgulayan Karakaya, kente hayırlı olmasını diledi.

Karakaya, şunları kaydetti:

'Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine öğrenci alımına yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlerleyen günlerde bu müjdeleri de kamuoyu ile paylaşacağız. 2011 yılında kurulan ve 21 öğretim üyesi, 22 araştırma görevlisi ile akademik çalışmalarını 11 bölümde ve bu bölümlere bağlı 40 ana bilim dalında sürdüren Mühendislik-Mimarlık Fakültemiz, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımına ilişkin kabul edilen teklifi ile üniversitemize ve şehrimize yeni bir prestij kazandırdı.'

Kaynak: AA