Adana'da skandal!

Adana’da Suriyelilerin çadırlarının yakılması ve 2 kişinin silahla yaralanması olayıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Şahsın, Suriyeli evli bir kadını taciz ettiği iddiası üzerine olayların çıktığı iddia edildi.

Adana'da skandal!
Adana'da skandal!
Edinilen bilgiye göre, 27 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen olayda, Suriyelilerin yaşadığı Bahçelievler Mahallesi'ndeki çadırlar yakılıp Cabir Abit (25) ile Ferhan Abit (31) pompalı tüfekle vurularak yaralandı.

Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Polisin görüştüğü yaralılardan Cabir Abit, 'Olaydan bir gün önce Saddam lakaplı Mustafa S. isimli şahıs eşim Yasmin İbrahim'e laf atarak taciz etti.

Bu nedenle aramızda kavga çıktı. Biz de Mustafa'yı darp ettik. Burada Mustafa bize 'Buraya gelip eşini alacağım, çadırlarınızı da yakacağım, sizi de öldüreceğim' diye tehdit etti. Akşam ise Mustafa 7-8 arkadaşıyla gelince yine kavga çıktı. Mustafa yanında getirdiği silahla ateş edip beni ve ağabeyimi yaraladı' diye ifade verdi.

Bunun üzerine polis Mustafa S.'yi bulmak için operasyonlar yaptı. Polis, evine geldiğini öğrendiği Mustafa S.'yi yaptığı operasyonla gözaltına aldı.

Mustafa S.'nin emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği ancak olay yerinde bulunan esrarın kendisine ait olduğunu kabul ettiği öğrenildi.

Mustafa S. ifadesinin alınmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Burada basın mensuplarının olayı sorması üzerine, 'Burnumuz biraz sivri, adımız çıktı. Adamlar mahallede ne olursa bizden biliyor. Çadırları ben yakmadım. Git çadırlara bak onlardan cephane çıktı. Kimseyi taciz etmedim. Onlara elektrik vermedim diye benim ismimi verdiler. Elektrik faturası geldiği zaman beraber ödüyoruz. Ben de elektriği kestim. Evimin önüne kül dökmeye başladılar. Ben kızı falan tanımıyorum. Biz evli barklı adamız, bizim iki çocuğumuz var. Biz namussuz değiliz, milletin namusuna bakalım' diye yanıt verdi.

Mustafa S. sağlık raporu alındıktan sonra, 'Adam yaralama, mala zarar verme' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA