9 Aylığına TYP Kapsamında İşçi Adayları Kura Çekimine Yoğun İlgi Gösterildi

Kilis Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak işçilerin belirlenmesi için noter huzurunda çekiliş yapıldı.

9 Aylığına TYP Kapsamında İşçi Adayları Kura Çekimine Yoğun İlgi Gösterildi
Noter huzurundaki çekiliş Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezinde yapıldı. 2 bin kişinin çeşitli kurum ve kuruluşlarda 9 aylığına TYP kapsamında çalışması için yapılacak kura çekimine yoğun ilgi gösterilmesi sonucu yoğunluk yaşanırken, 6 bin 297 kişi başvuru yaptı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda işçi adayı Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi’ne akın etti.Üst aramaları yapıldıktan sonra salona alınan işçi adayları salonun dolması üzerine dışarıda beklemek zorunda kaldı. Kura çekimi sırasında tüm vatandaşların duyması için ses sistemi Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezinin dışına verildi.

Çalışma ve İŞKUR Kilis İl Müdürü Nurettin Köksal, bizzat gelerek noter çekilişi ile yakından ilgilendi.

7 Aralık Üniversitesi için 69 kişi, Elbeyli Belediyesi için 118 kişi, Elbeyli Kaymakamlığı için 45 kişi, AFAD için 33 kişi, Kilis Belediyesi için bin 179 kişi, Müftülük için bin 616 kişi, Musabeyli Belediyesi için 126 kişi, Musabeyli Kaymakamlığı için 228 kişi, Orman İşletme Müdürlüğü için 371 kişi, İl Özel İdaresi için bin 800 kişi, Polateli Belediyesi için 155 kişi, Polateli Kaymakamlığı için 111 kişi ve Sağlık Müdürlüğü için 161 kişi olmak üzere 6 bin 297 kişi TYP kapsamında işçi adayları başvurusunu daha önce yaptı. 2 bin kişinin kurum ve kuruluşlarda görevlendirileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA